DOLAR
34,14 0,22%
EURO
37,81 0,15%
ALTIN
2.915,68 0,32%
BITCOIN
2.061.913,89 0,89%

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Cinayeti Davası Devam Ediyor

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri'ni öldüren sanığın duruşması, akıl sağlığı raporuyla devam etti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 18:11
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 18:11

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Cinayeti Davası Devam Ediyor

Adana'daki Cinayet Davasında Yeni Gelişmeler

HÜDA PAR Adana İl Sekreteri Sacit Pişgin'in bıçakla öldürülmesi ve İl Başkanı Salih Demir'in yaralanması ile ilgili olarak tutuklu sanık Ali Sever'in yargılama süreci devam ediyor.

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi ile Katılım

Adana 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, tutuklu sanık Ali Sever cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla hazır bulundu. Davanın taraf avukatları da mahkeme salonundaki yerlerini aldı.

Akıl Sağlığı Raporunun Değerlendirilmesi

Mahkeme başkanı, sanığın akıl sağlığı ve cezai ehliyeti ile ilgili İstanbul Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesinden alınan raporun dosyaya eklendiğini açıkladı. Raporda, sanığın suç tarihi itibarıyla akıl hastalığı bulunmadığı ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Sanığın Savunması ve Talepleri

Ali Sever, duruşmada daha önceki ifadelerini yineleyerek olay gününde olay yerinde olmadığını savundu. "Ben suçlamaları kabul etmiyorum. Asıl suçlu ben değilim. Tahliye ve beraat talep ediyorum," diye konuştu.

Müşteki Avukatlarının Talepleri

Müşteki avukatları ise sanıktan şikayetçi olduklarını tekrarlayarak, cezalandırılmasını talep etti.

Mahkemenin Kararı

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verirken, HÜDA PAR Adana İl Başkanı Salih Demir'in hastaneden gelecek olan hekim raporunu beklemeye ve dava dosyasındaki diğer eksikliklerin giderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın Arka Planı

22 Temmuz 2023 tarihinde HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı'nda meydana gelen olayda, İl Başkanı Salih Demir bıçaklı saldırıya uğramış, İl Sekreteri Sacit Pişgin ise hayatını kaybetmişti. Sanık Ali Sever, 23 Temmuz 2023'te tutuklandı ve 'kasten öldürme', 'kasten öldürmeye teşebbüs' ve 'nitelikli iş yeri dokunulmazlığını ihlal' suçlarından toplamda 19 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava açılmıştı.