DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,89 0,08%
ALTIN
2.915,89 0,37%
BITCOIN
2.080.828,62 0,05%

Husiler, İsrail'e Misilleme Olarak Füze Attıklarını Açıkladı

Yemen'deki Husiler, İsrail'e yapılan füze saldırılarını duyurdu ve misilleme amacıyla 3 seyir füzesi ateşlediklerini ifade etti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 11:43

Husiler, İsrail'e Misilleme Olarak Füze Attıklarını Açıkladı

Husiler'den İsrail'e Yanıt

Yemen merkezli Husilere ait kaynaklar, İran'dan gelen füze saldırısının ardından İsrail hedeflerine 3 seyir füzesi fırlattıklarını açıkladı.

Husi Askeri Sözcüsü'nden Açıklama

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, yaptığı basın toplantısında, "Füze saldırısının, işgal altında bulunan Filistin topraklarındaki Siyonist yapının askeri mevzilerinin derinliklerini hedef aldığını" duyurdu.

Seri, kullanılan fuze modelinin Kudüs 5 olduğunu belirtti ve füzelerin başarılı bir şekilde hedeflerine ulaştığını ifade etti. Bununla birlikte, füzelerin ne zaman fırlatıldığına dair bilgi vermedi ve saldırının yarattığı tahribatın İsrail tarafından gizlendiğini öne sürdü.

ABD ve İngiltere'ye Tepki

Husilerin Askeri Sözcüsü, "Amerika Birleşik Devletleri ve Birleşik Krallık'ın İsrail'e olan desteklerini sürdürmesi, bu ülkelerin bölgedeki çıkarlarını tehlikeye atmaktadır" şeklinde konuştu.

Ayrıca, dün gece yapılan füze saldırısından dolayı İran'ı tebrik eden Seri, "Filistin ve Lübnan halklarının zaferi için İsrail'e karşı herhangi bir ortak askeri operasyona hazırız" açıklamasında bulundu.

Operasyonun Sürekliliği

Seri, Gazze ve Lübnan'a saldırılar durana dek, İsrail'e ve bu ülkenin destekçilerine karşı askeri operasyonları genişletme konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

İsrail'den Gelen Sessizlik

İsrail tarafı, konuya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.