DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.151.893,35 -0,46%

Hüyük Çileği Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Hüyük çileği, AB'den tescil alarak 25'inci coğrafi işaret oldu. Bu başarı Konya ve Türkiye için önemli bir adım.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 09:55
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 09:55

Hüyük Çileği Avrupa Birliği'nden Coğrafi İşaret Tescili Aldı

Hüyük Çileği'nin Uluslararası Başarısı

Son gelişmelere göre, Hüyük çileği Avrupa Birliği nezdinde coğrafi işaret tescili alan 25'inci ürün oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bu başarıyı sosyal medya üzerinden duyurdu.

Coğrafi İşaret Seferberliği

Kacır, yaptığı açıklamada, Anadolu'nun eşsiz tatlarını tanıtmak için yürütülen uluslararası coğrafi işaret seferberliğinin devam ettiğini vurguladı. "Hüyük çileği, AB nezdinde tescillenen 25'inci coğrafi işaretimiz oldu. Konya'mıza ve ülkemize hayırlı olsun" dedi.

Tescillenen Ürünler Listesi

Bakan Kacır, Hüyük çileği ile birlikte tescil edilen diğer coğrafi işaretli ürünleri de sıraladı: Gaziantep baklavası, Aydın inciri, Malatya kayısısı, Aydın kestanesi, Milas zeytinyağı, Bayramiç beyazı, Taşköprü sarımsağı, Giresun tombul fındığı, Antakya künefesi, Suruç narı, Çağlayancerit cevizi, Gemlik zeytini, Edremit zeytinyağı, Milas yağlı zeytini, Ayaş domatesi, Maraş tarhanası, Edremit Körfezi yeşil çizik zeytini, Ezine peyniri, Safranbolu safranı, Aydın memecik zeytinyağı, Araban sarımsağı, Osmaniye yer fıstığı, Bingöl balı, Bursa şeftalisi, ve Hüyük çileği.

Böylelikle, Hüyük çileği yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın dört bir yanında bilinir hale gelmiş oldu.