DOLAR
33,99 0,18%
EURO
38,04 -0,27%
ALTIN
2.828,15 -0,95%
BITCOIN
2.166.460,9 -5,74%

Ilhan Omar, Blinken'ın Ateşkes Görüşmelerini Eleştirdi

ABD Temsilcisi Ilhan Omar, Dışişleri Bakanı Blinken'ın ateşkes müzakerelerindeki tutumunu sert bir dille eleştirdi.

Yayın Tarihi: 22.08.2024 10:31
Güncelleme Tarihi: 22.08.2024 10:31

Ilhan Omar, Blinken'ın Ateşkes Görüşmelerini Eleştirdi

Omar, Blinken'ın Eleştirilerine Dikkat Çekti

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar, Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Gazze Şeridi'nde gerçekleştirdiği ateşkes ve esir takası müzakerelerine ilişkin sert eleştirilerde bulundu. Chicago’da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Omar, Blinken'ın bu süreçte "aşağılandığını" belirtti.

Ateşkes Süreci Hakkında Sorgulamalar

Omar, "Dışişleri Bakanımız 11 kez seyahat ederek, durumu sona erdirmek için yalvarıyor. Bizlere bu durumu nasıl açıklayabiliriz?" diyerek katıldığı süreç üzerine şüphelerini dile getirdi.

Ayrıca, Blinken'ın 11. ziyaretinin ardından İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun basın toplantısında anlaşmayı reddettiğini hatırlatarak, "Bu tür bir duruma nasıl göz yummalıyız?" dedi.

Washington Yönetimine Eleştiriler

Omar, ABD Başkanı Joe Biden yönetimini, Gazze'deki "soykırım savaşını" tanımadıkları için eleştirdi. Biden'ın ateşkes için çalıştığını söylemesine atıfta bulunarak, "Bu silahları biz sağlıyoruz. Kendilerinden utanmalılar" ifadelerini kullandı.

Temsilci Cori Bush'un Açıklamaları

Omar'ın yanında bulunan Temsilciler Meclisi Üyesi Cori Bush, ``Gazze'de 40 binden fazla insan ABD'nin ürettiği silahlarla öldürülmektedir,`` dedi. Bombaların devam ettiğini belirten Bush, halkın bu duruma karşı sesini yükseltmekte kararlı olduğunu ifade etti.

Doha'daki Müzakereler

Geçtiğimiz günlerde Katar'ın başkenti Doha'da, İsrail ile Hamas arasında esir takası ve ateşkes için müzakereler gerçekleştirilmişti. Son olarak Blinken, İsrail ziyaretinde, ateşkes teklifi hakkında açıklamada bulunmuş ancak şartları netleştirmekten kaçınmıştı.