Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,66 0,03%
EURO
35,14 0,01%
ALTIN
2.435,95 0,02%

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’dan anlamlı ziyaret

Türkiye’nin ilk astronotu olarak tarihe geçen Alper Gezeravcı, mezun olduğu okulda öğrencilerle buluştu. Kendisine verilen görevleri uzayda başarıyla tamamlayarak geri dönen Gezeravcı, Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan eski okulunu ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 20.03.2024 14:30
Güncelleme Tarihi: 20.03.2024 14:30

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı’dan anlamlı ziyaret

Mersin’in Silifke ilçesinde yer alan Atatürk Ortaokulu mezunu olan Alper Gezeravcı, eski okula anlamlı bir ziyarette bulunarak, oradaki öğrencilerle buluştu. Öğrencilere bazı tavsiyelerde bulunan Gezeravcı, “sizin yaşınızdayken gökyüzünde görebildiğim uçaklara kadar hayal edebiliyordum. Bu okulun ve öğretmenlerinin emekleri ile hayallerime ulaştım. Devletimiz sayesinde ise uzaya da adım attık” şeklinde konuştu.

Alper Gezeravcı eski okulunu ziyaret etti

“Kendi gücünüze güvenin”

Öğrencilerle gerçekleştirdiği sohbet esnasında bazı önerilerde bulunan Alper Gezeravcı, “içinizdeki güce her zaman inanın ve güvenin. İlk denemede başarılı olamayabilirsiniz, önemli değil. Başarısızlıklardan da bir şeyler öğrenebileceğinizi bilin. En büyük engeliniz, size yapabileceğiniz şeyleri ‘yapamazsın’ diyen insanlardır. Moralinizi hiç bozmayın” şeklinde konuştu.

Alper Gezeravcı’nın ziyareti sırasında okulda bulunan Silifke Belediye Başkanı Sadık Altınok, bu ziyaretten dolayı oldukça mutlu olduklarını ifade etti.