DOLAR
34,2 -0,08%
EURO
37,58 0,01%
ALTIN
2.906,11 0,15%
BITCOIN
2.164.373,85 -0,4%

İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile Görkemli Bir Konsere Hazırlanıyor

Genç piyanist İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile 30 Ekim'de AKM'de sahne alacak.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 14:41
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 14:41

İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile Görkemli Bir Konsere Hazırlanıyor

İlyun Bürkev, Pera Filarmoni Orkestrası ile Büyüleyici Bir Konser Gerçekleştiriyor

Genç yetenek İlyun Bürkev, Şef İbrahim Yazıcı yönetimindeki Pera Filarmoni Orkestrası ile birlikte 30 Ekim tarihinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) sahnesinde yer alacak.

Konserde Neler İcraya Edilecek?

Etkinlikte, klasik müziğin unutulmaz eserlerinden bazıları seslendirilecek. Programda, Ludwig van Beethoven'ın "Prometheus Üvertürü", Wolfgang Amadeus Mozart'ın "No 41 Jüpiter Senfonisi" ve Charles-Camille Saint-Saëns'in "2. Piyano Konçertosu" yer alacak.

Almanya Performansı ve Eğitim Yolculuğu

Bürkev, 19 Ekim tarihinde Almanya'nın Passau kentinde, klasik müzik alanında yetenekli genç sanatçıların katıldığı "Young Classic Europe" festivalinde solo bir resital verecek.

4 yaşında piyano eğitimine başlayan Bürkev, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda Prof. Burcu Aktaş Urgun ile eğitimine devam etti. Daha sonra Devlet sanatçısı Gülsin Onay ve Salzburg Mozarteum Üniversitesi'nde Prof. Pavel Gililov'dan dersler aldı. İlk uluslararası başarısını ise 10 yaşında elde etti.

Başarılarla Dolu Bir Geçmiş

Önceki sezonda Bonn Klasik Filarmoni eşliğinde Berlin Konzerthaus’ta başladığı 11 konserlik Almanya turnesini başarıyla tamamlayan genç sanatçı, "Yağmur Ormanı V" adlı sergiden ilham alarak bestelediği "The Wind" isimli eseri ile de dikkat çekiyor.