DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,82 0,16%
ALTIN
2.924,37 0,08%
BITCOIN
2.065.961,83 0,69%

İmamoğlu'nun İhale Davasında Süreç Devam Ediyor

İmamoğlu'nun 'ihaleye fesat karıştırma' davasında yeni gelişmeler oldu. Mahkeme dosyayı mütalaa için savcılığa gönderdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 18:56
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 18:56

İmamoğlu'nun İhale Davasında Süreç Devam Ediyor

İBB Başkanı İmamoğlu'nun Dava Süreci Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye başkanlığı döneminde gerçekleştirdiği bir ihale ile ilgili olarak 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla karşı karşıya. Dava dosyası, mütalaasını hazırlaması için Cumhuriyet Savcılığı'na gönderildi.

Mahkeme Duruşmasında Neler Oldu?

Büyükçekmece 10. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, İmamoğlu ve diğer sanıkların avukatları ile İçişleri Bakanlığı avukatları katıldı. Duruşmada, daha önce alınan iki bilirkişi raporu arasındaki tutarsızlık nedeniyle, bir üçüncü bilirkişi raporu da dava dosyasına eklenerek tutanağa geçirildi.

Bilirkişi Raporunun Tespitleri

Raporda şu tespitler yer aldı:
  • Belediye başkanlarının ihale yetkisi bulunmamaktadır.
  • İmamoğlu'nun ihale komisyonunda onaylama yetkisi ve ilgili belgelerde imzası yoktur.
  • İhale sürecinde İmamoğlu'nun herhangi bir talimat verdiğine dair delil bulunmamaktadır.
  • 250 bin 86 lira kamu zararının meydana gelmediği belirtilmiştir.
  • Ek sözleşme ile belediyenin lehine 141 bin 840 lira kazanç sağlanmıştır.

Duruşma Sonrası Açıklamalar

Duruşmanın ardından CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, İmamoğlu'nun 2019'daki İBB Başkan adaylığı sürecinde Beylikdüzü ihalelerinin detaylı bir incelemeye tabi tutulduğunu savundu.

İddianame ve Sanıklar

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, İçişleri Bakanlığı ihbarcı, Ekrem İmamoğlu ile birlikte 6 kişi sanık olarak yer alıyor. İddianamede belirtilen olay, 29 Aralık 2015 tarihindeki bir ihale ile ilgilidir. Sanıkların, ihale koşullarına uygun olmayan kişilerin ihaleye katılmasını sağladıkları iddia edilmektedir.

Cezalar Bekleniyor

Sanıklar hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istenmektedir. Mahkemenin verdiği karar sonrası duruşma ileri bir tarihe ertelendi.