DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,92 0%
ALTIN
2.915,39 0,38%
BITCOIN
2.088.348,14 -0,3%

İngiliz Jetleri, İran'ın İsrail'e Yönelik Füze Saldırılarına Cevap Verdi

İngiltere, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırılarına karşı jetleriyle devreye girdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 13:17
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 13:17

İngiliz Jetleri, İran'ın İsrail'e Yönelik Füze Saldırılarına Cevap Verdi

İngiltere Hava Güçleri, İran'ın Saldırılarına Karşı Görevde

İngiliz medya organı BBC, dün akşam İran'ın İsrail'e başlattığı füze saldırılarına karşı İngiliz jetlerinin devreye girdiğini duyurdu. İngiltere Savunma Bakanı John Healey, bu olay hakkında bir açıklama yaparak, "İngiliz güçleri Orta Doğu'da tansiyonun artmasını engellemek için gerekeni yaptı. Operasyonda görev alan tüm personele cesaret ve profesyonellikleri için teşekkür ederim," ifadelerini kullandı.

Önceki Operasyonlara Benzerlik

BBC'nin haberine göre, İngiliz savaş uçakları, daha önce de nisan ayında benzer bir görev üstlenmişti. O dönemde de İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarına karşı harekete geçen İngiliz jetleri, İran'a ait insansız hava araçlarını düşürmüştü.

Politik İfadeler ve Sonuçlar

Dönemin Başbakanı Rishi Sunak, yaptığı açıklamada, "Uçaklarımızın bir dizi İran saldırı uçağını düşürdüğünü teyit edebilirim. Bu sayede hem İsrail hem de Ürdün'de birçok hayat kurtarıldı," dedi.

Ayrıca, nisan ayında Savunma Bakanı olarak görev yapan Grant Shapps, İran saldırılarının başlamasının ardından Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne (RAF) ait ek jet ve yakıt ikmal tankerlerinin Orta Doğu'da konuşlandırıldığını bildirmişti.