DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.146.356,79 0,29%

İngiliz Sağlık Çalışanlarından Gazze'deki İşkencelere Karşı Protesto

İngiltere'deki sağlık çalışanları, Gazze'de Filistinli meslektaşlarına yönelik işkenceyi protesto etti.

Yayın Tarihi: 31.08.2024 00:49
Güncelleme Tarihi: 31.08.2024 00:49

İngiliz Sağlık Çalışanlarından Gazze'deki İşkencelere Karşı Protesto

İngiliz Sağlık Çalışanları Gazze'deki İşkencelere Karşı Ses Yükseltti

İngiltere’nin başkenti Londra’da bulunan St. Thomas Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail’in Gazze’deki Filistinli meslektaşlarına uyguladığı işkence ve kötü muameleye dikkat çekmek için protesto gösterisi düzenledi.

Protesto Detayları

"Uluslararası Af Örgütü" ve "Sağlık Çalışanları Filistin için" (Healthworkers 4 Palestine) adlı sivil toplum kuruluşlarının öncülüğünde gerçekleştirilen protestoya katılan yaklaşık 179 doktor, hemşire ve sağlık teknisyeni, alıkonulan Filistinli sağlık çalışanlarının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla dizlerinin üzerine çökerek ellerini başlarının arkasında bağladılar.

Protesto sırasında katılımcılar, "Gazze'deki doktorları serbest bırakın" yazılı pankartlar taşıdı ve yakalarında Filistinli sağlık çalışanlarının isimlerini ve unvanlarını gösteren rozetler taktı. Ayrıca, "İsrail’i silahlandırmayı durdurun" pankartlarıyla İngiltere hükümetine silah ticaretini sonlandırma çağrısında bulundular.

Öne Çıkan Konuşmalar ve Destekçiler

Protestoya katılan ünlü İngiliz aktris Juliet Stevenson, işkenceye maruz kalan Filistinli doktorların ifadelerini okudu. Protestoyu destekleyen diğer isimlerden biri de Filistin kökenli cerrah Gassan Ebu Sitte oldu. Ebu Sitte, protesto sırasında yaptığı konuşmada, "İsrail’in doktorları gözaltına alması ve hastaneleri hedef alması, Filistin halkını yok etmeyi amaçlayan bir politikanın parçasıdır" şeklinde ifadelerde bulundu.

Ebu Sitte, "Bugün birçok meslektaşımız, İsrail hapishanelerinde işkence görüyor" diyerek, güncel durumu aktardı.

Uluslararası Af Örgütü’nün Raporu

Uluslararası Af Örgütü, Gazze'deki Filistinlilerin yaşadığı işkencelerle ilgili pek çok raporun mevcut olduğunu açıkladı. Örgüt, özellikle gözaltında tutulan 27 Filistinlinin durumunu belgeledi ve bu kişilerin avukatlarıyla görüştürülmeden aylardır gözaltında tutulduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, İngiliz sağlık çalışanlarının gerçekleştirdiği bu protesto gösterisi, Filistinli meslektaşlarının yaşadığı kötü muamele ve işkencelere dikkat çekerek, uluslararası kamuoyunu bu duruma karşı duyarlı olmaya davet etti.