DOLAR
34,21 -0,04%
EURO
37,82 0,25%
ALTIN
2.910,84 0,54%
BITCOIN
2.103.690,07 -1,07%

İngiltere Başbakanı Starmer, Brüksel'deki İlk Ziyaretinde AB ile Olumlu İlişkiler Vurguladı

Starmer, Brüksel'deki ilk ziyaretinde AB ile ilişkilerin istikrara kavuşturulması gerektiğini ve olumlu bir gündem oluşturulacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 16:07
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 16:07

İngiltere Başbakanı Starmer, Brüksel'deki İlk Ziyaretinde AB ile Olumlu İlişkiler Vurguladı

Starmer'dan AB ile İlişkilerde Yeni Bir Dönem

İngiltere Başbakanı Keir Starmer, Brüksel'deki ilk ziyaretinde Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda önemli mesajlar verdi. Starmer, bu ziyaretinin, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "İngiliz halkı, komşularıyla pragmatik ve makul ilişkiler kurma ihtiyacını duyuyor," dedi.

Ekonomik Büyüme ve Güvenlik

Starmer, ilişkilerin iyileştirilmesinin ekonomik büyümeyi artıracağına ve güvenliği güçlendireceğine inandığını ifade etti. Ayrıca, düzensiz göç ve iklim değişikliği gibi ortak zorlukların üstesinden gelinmesine yardımcı olacağını belirtti.

Bölgesel İhtiyaçlar ve İşbirliği

Orta Doğu'daki kriz ve Rusya-Ukrayna Savaşı gibi daha geniş kapsamlı meselelerin de görüşülmesi gerektiğini vurgulayan Starmer, AB liderleri ile güvenliğin sağlanması adına işbirliğinin önemine dikkat çekti.

Yeni Bir Başlangıç

Starmer, İngiltere'nin AB ile oluşturacağı yeni ilişkilerde "istikrarlı ve olumlu" bir zemin oluşturma kararlılığını dile getirirken; von der Leyen ise, iki tarafın iklim değişikliği, karbondan arınma ve doğayı koruma gibi konularda benzer değerlere sahip olduğunu belirtti.

Uluslararası Zorluklarla Mücadele

Starmer, ziyaret öncesindeki açıklamasında, uluslararası zorluklarla ancak kolektif çaba ile üstesinden gelineceğini ifade etti. "Brexit dönemini geride bırakıp, AB ile daha olgun bir ilişki kurmaya kararlıyım," dedi.

İleriye Dönük Hedefler

Starmer, ayrıca AB ile savunma, düzensiz göçmen krizinin çözümü ve ticaret konularında işbirliğini artırmaya yönelik hedeflerinin bulunduğunu belirtti.