DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,83 0,2%
ALTIN
2.915,71 0,38%
BITCOIN
2.127.991,83 -2,29%

İngiltere'de Filistin Destekçileri, İsrail'e Silah Parçası Satan Tesise Protesto Düzenledi

Filistin destekçileri, Merseyside'daki askeri tesisin çatısına çıkarak kırmızı boya döktü ve protesto gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 16:55
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 16:55

İngiltere'de Filistin Destekçileri, İsrail'e Silah Parçası Satan Tesise Protesto Düzenledi

İngiltere'de Protesto Eylemi

İngiltere'de Filistin'e destek veren aktivistler, İsrail'e askeri malzeme temin eden bir şirkete ait tesiste dikkat çekici bir eylem gerçekleştirdi. Merseyside bölgesinde bulunan Teledyne Defence and Space tesisinin çatısına çıkan Palestine Action grubuna üye aktivistler, içeriye kırmızı boya dökerek protestolarını gerçekleştirdiler.

Protestonun Amacı

Eylem sırasında aktif bir şekilde konuşma yapan aktivist, "Bu sizin soykırımdaki suç ortaklığınız için. Bu fabrikayı kapatmak için buradayız. Savaş uçağı parçaları üreticisini silahsızlandırmak için buradayız," ifadelerini kullandı. Grubun sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, aktivistlerin tesisin içine kırmızı boya akıttığı anlar yer aldı.

Filistin İçin Direniş

Palestine Action, yaptığı açıklamada aktivistlerin, İsrail'in kullanacağı F-35 savaş uçakları için kritik parçaların üretimini engellemeye çalıştığını vurguladı. "Bu Filistin ve Lübnan için. Zafere kadar direniş!" şeklinde bir paylaşımda bulundu.

Aktivistlerin geçmişte de benzer eylemler düzenlediği biliniyor. Nisan ayında, aynı şirketin West Yorkshire bölgesindeki tesisinin camlarını kırmış ve çatısında Filistin bayrağı açmışlardı.