DOLAR
34,15 -0,15%
EURO
37,95 0,48%
ALTIN
2.873,51 0,03%
BITCOIN
2.169.434,55 -0,58%

İngiltere'de Gazze'ye Destek Veren Vekiller, İsrail'e Silah Sevkiyatını Durdurma Çağrısı Yaptı

İngiltere'deki bağımsız milletvekilleri, Gazze'ye destek için İsrail'e silah sevkiyatlarının durdurulmasını talep etti.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 14:17
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 14:17

İngiltere'de Gazze'ye Destek Veren Vekiller, İsrail'e Silah Sevkiyatını Durdurma Çağrısı Yaptı

İngiltere'de Gazze'ye Destek Veren Vekillerden Önemli Açıklama

İngiltere'deki Bağımsız İttifak adlı parlamento grubuna bağlı 5 bağımsız milletvekili, İsrail'e silah sevkiyatının derhal durdurulmasını talep etti.

Milletvekillerinden Çarpıcı İfadedeler

Eski İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn dahil olmak üzere, bu grup gençlerin uluslararası hukuku ihlal eden silahların kullanılma riski konusunda İngiliz hükümetinin nihayet bir irade gösterdiğini belirtti.

Açıklamada, "40 binden fazla Filistinlinin yaşamını yitirmesi, bu itirafın gündeme gelmesi için bir utanç kaynağıdır. İsrail'e yapılan tüm silah sevkiyatlarının durdurulması gerekmekte" ifadesine yer verildi.

F-35 Savaş Uçakları ve Silah Ambargosu

Grup, İsrail ordusu tarafından Gazze'de kullanılan F-35 savaş uçaklarının parçalarının da bu ambargoya dahil edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Batı Şeria'da gerçekleştirilen saldırılarda da kullanılan silahların durdurulması gerektiği ifade edildi.

Hükümetten Sözler

İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy, parlamentodaki konuşmasında, ülkesinin bazı silah satışlarını askıya alacağını açıkladı. Lammy, "350 lisansın yaklaşık 30'u askıya alınacak. Ancak bu genel bir yasak değil" dedi.

Toplumun Tepkisi

İngiltere'de insan hakları grupları, ülkenin Gazze'deki saldırılara silah sağlayarak İsrail savaş suçlarına ortak olduğunu savunarak yoğun bir eleştiride bulunuyor.

Sonuç olarak, bu süreç, uluslararası kamuoyunda oldukça büyük yankı uyandırırken, bağımsız milletvekilleri tam bir silah ambargosu ve Filistin'in tanınması için mücadele vereceklerini belirtti.