DOLAR
34,21 -0,04%
EURO
37,82 0,25%
ALTIN
2.910,84 0,54%
BITCOIN
2.103.690,07 -1,07%

Irak’ta İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarına Sevinç Gösterileri

Bağdat'ta İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırıları için halk sokaklara döküldü.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 00:04
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 00:04

Irak’ta İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırılarına Sevinç Gösterileri

Bağdat'ta Sevinç Göstergeleri

Irak'ın başkenti Bağdat'ta, İran'ın İsrail'e gerçekleştirdiği füze saldırıları dolayısıyla büyük bir sevinç gösterisi yapıldı. Tahrir Meydanı'nda bir araya gelen kalabalık, olayın ardından zafer kutlamaları düzenledi.

Gösterilere Katılanlar ve Sloganlar

Göstericiler, Hasan Nasrallah ve Irak'ın önde gelen Şii dini lideri Ali es-Sistani ile İran dini lideri Ali Hameney'in posterlerini taşıdılar. Ayrıca, Hizbullah ve Filistin bayrakları da açarak, İran’ın İsrail’e düzenlediği saldırıya destek veren sloganlar attılar.

Siyasi ve Güvenlik Önlemleri

Güvenlik güçleri, gösteri alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, güvenlik birimlerine ülke genelinde asayişi sağlamak için gerekli önlemleri alma talimatı verdi. Ayrıca, Irak Ulaştırma Bakanlığı, daha önce kapatılan hava sahasının yeniden uçuşlara açıldığını duyurdu.

İran'dan Saldırı Açıklaması

İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'e yönelik düzenledikleri füze saldırısının detaylarını duyurarak, ülke genelinde sirenlerin çalmaya başladığı bilgisini paylaştı. Bu durum, bölgedeki gerilimi artırırken, Irak’ta yankı bulmaya devam ediyor.