DOLAR
34,14 0,23%
EURO
37,72 0,34%
ALTIN
2.913,61 0,39%
BITCOIN
2.080.009,62 0%

İran, Almanya ve Avusturya Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına Davet Etti

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısına tepki gösteren Almanya ve Avusturya büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 18:56
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 18:56

İran, Almanya ve Avusturya Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına Davet Etti

İran, Almanya ve Avusturya'nın Tahran Büyükelçilerini Çağırdı

İran, İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından uluslararası hukuka atıfta bulunarak, Almanya ve Avusturya'nın tepkilerini eleştirerek bu ülkelerin Tahran Büyükelçilerini Dışişleri Bakanlığına çağırdığını duyurdu.

Resmi Açıklama

İran'ın resmi haber ajansı IRNA tarafından yayımlanan bilgiye göre, Marcus Potzel ve Dietrich Heim isimli büyükelçilerin sırasıyla Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı belirtildi. Açıklamada, her iki ülkenin İran’a karşı tutumlarının kınandığı vurgulandı.

Meşru Müdafaa Hakları

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısının Birleşmiş Milletler Antlaşması'nın 51'inci maddesi çerçevesinde meşru müdafaa hakkının bir yansıması olduğunu ifade etti.

Almanya'nın Tepkisi

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sebastian Fischer, yaptığı açıklamada, İran'ın Berlin Büyükelçisi'nin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığını ancak büyükelçinin şehir dışında olduğunu ve maslahatgüzarın bakanlığa geldiğini belirtti. Fischer, "İran'ın İsrail topraklarına yönelik saldırısını en güçlü şekilde kınıyor ve bu eylemlerin haklı gösterilemeyeceğini vurguluyoruz" dedi.

Avusturya’nın Tepkisi

Avusturya da Tahran’ın İsrail'e yönelik füze saldırısına karşılık olarak İran büyükelçisini çağırarak sert bir protesto gerçekleştirdi.