DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,01 0,05%
ALTIN
2.865,87 -1,38%
BITCOIN
2.146.141,91 0,24%

İran, Avustralya Büyükelçisi'ni Eşcinsellik Paylaşımından Dolayı Çağırdı

Tahran'da Avustralya'nın büyükelçisi, eşcinselliği destekleyen bir paylaşım nedeniyle İran Dışişleri Bakanlığına davet edildi.

Yayın Tarihi: 03.09.2024 15:34
Güncelleme Tarihi: 03.09.2024 15:34

İran, Avustralya Büyükelçisi'ni Eşcinsellik Paylaşımından Dolayı Çağırdı

İran, Eşcinselliği Destekleyen Paylaşımı Nedeniyle Avustralya Büyükelçisi'ni Çağırdı

İran'ın başkenti Tahran'da, sosyal medya üzerinden eşcinselliği teşvik eden bir içerik paylaşan Avustralya'nın Büyükelçisi Ian McConville, İran Dışişleri Bakanlığı tarafından davet edildi.

Dışişleri Bakanlığı'nın Açıklaması

İran Dışişleri Bakanlığı, yazılı bir açıklama yaparak, Büyükelçi McConville'in gerçekleştirdiği "saldırgan" nitelikteki paylaşımın protesto edildiğini duyurdu. Açıklamada ayrıca, Viyana Diplomatik Sözleşmesi çerçevesinde, diplomatik temsilcilerin bulundukları ülkelerin yasalarına ve kültürlerine saygı göstermeleri gerektiği vurgulandı.

McConville'in Yanıtı

Büyükelçi McConville ise, yaptığı paylaşımda İran halkına ve değerlerine hakaret etmediğinin ve bu bağlamda İran'ın adının geçmediğinin altını çizerek, durumu kendi hükümetine ileteceğini belirtti. İlgili paylaşımında, "Bugün ve her gün, herkesin, özellikle LGBTQIA+ gençlerin kendileri olmaktan gurur duyabileceği destekleyici bir ortam yaratmaya kendimizi adadık," ifadelerini kullanmıştı.

Toplumun Tepkisi

McConville'in yaptığı bu paylaşım, İran'da birçok kesimden eleştiri aldı ve büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.