DOLAR
34,2 0,01%
EURO
37,82 0,18%
ALTIN
2.924,27 0,08%
BITCOIN
2.059.379,47 1,01%

İran BM Temsilcisi İravani, İsrail'i Saldırgan Durumda Suçladı

İran'ın BM temsilcisi, İsrail'in barış niyetinin olmadığını vurguladı ve bölgedeki gerilimi artıran saldırılara dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 21:15
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 21:15

İran BM Temsilcisi İravani, İsrail'i Saldırgan Durumda Suçladı

İran'dan Sert Açıklamalar

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İsrail'in barış veya ateşkes için herhangi bir niyeti bulunmadığını ifade etti. İravani,

BMGK Toplantısında Kapsamlı Eleştiriler

BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) düzenlenen acil oturumda, Lübnan'daki gelişmelere dair değerlendirmelerde bulunan İravani, İsrail'in bölgeyi felakete sürüklediğini belirtti. "Rejim hiçbir şekilde barış arayışında değil,” dedi.

Filistin ve Lübnan'daki Saldırılar

İravani, İsrail'in Filistin'deki işgali sırasında sürdürdüğü eylemlerle birlikte, saldırılarını Lübnan'a da yaydığını dile getirdi ve “Bu rejim, masum insanları hedef alarak saldırganlıklarını artırıyor,” şeklinde konuştu.

ABD'nin Rolü ve BMGK'nın Durumu

BMGK’nın etkisiz olduğu eleştirisini yapan İravani, “ABD, bir dizi Batılı ülke ile birlikte İsrail'e sarsılmaz destek veriyor,” diyerek bu durumun saldırganlığı artırdığını vurguladı.

Gerilim ve Misilleme Uyarısı

İravani, Tahran'ın geçtiğimiz günlerde İsrail'e karşı gerçekleştirdiği misillemenin gerekli olduğunu belirtti ve “İsrail'in her türlü saldırganlık eylemine karşı şiddetle uyarıyoruz,” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Toplumun Tepkisi

Uluslararası topluma sessiz kalmamaları çağrısında bulunan İravani, BMGK'ya acil bir yanıt verme çağrısı yaptı. “Güvenlik Konseyi, İsrail'in saldırganlıklarını durdurmalıdır,” dedi.

İran BM Temsilcisi, ABD'nin sağladığı askeri desteğin İsrail'in saldırılarında önemli bir rol oynamakta olduğunu da sözlerine ekledi.