DOLAR
34,22 0%
EURO
37,92 -0,21%
ALTIN
2.923,82 0,02%
BITCOIN
2.080.279,15 0,23%

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "İsrail'e Sert Yanıt Verebiliriz"

Pezeşkiyan, İsrail'in saldırılarına yanıt olarak sert karşılık vereceklerini belirtti ve barış isteğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 22:16
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 22:16

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: "İsrail'e Sert Yanıt Verebiliriz"

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Uyarılar

Doha'da düzenlenen Asya İşbirliği Diyaloğu (AİD) Zirvesi'nde konuşan İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İsrail'in saldırgan politikalarına karşı sert önlemler alacaklarını ifade etti. Pezeşkiyan, barış için çaba gösterdiklerini ancak İsrail'in saldırıları nedeniyle karşılık vermek zorunda kaldıklarını söyledi.

Barış ve Savaş Arasında İnce Çizgi

Pezeşkiyan, "Kesinlikle kan dökülmesine karşıyız. Barış ve sükunet istiyoruz, ancak İsrail bizi buna zorluyor." diyerek, bölgedeki tansiyonu artırmak istemediklerini aktardı. Ayrıca, Tahran'da suikasta uğrayan Hamas lideri İsmail Heniyye ile ilgili de sert ifadeler kullandı: "İsrail bunu yaparak bizi yanıt vermek zorunda bıraktı."

Gerginliğin Artmasının Sonuçları

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, gerginliğin artmasının herkes için kötü sonuçlar doğuracağını vurgularken, barış çözümlerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. Emiri, Kudüs'ün başkenti olduğu bir Filistin devleti kurulmasından yana olduklarının altını çizdi.

İran'ın Füze Yanıtı

İran Devrim Muhafızları Ordusu, son günlerde saldırılara karşılık olarak İsrail'e füze saldırısı düzenlediğini duyurdu. Saldırının, Hamas lideri İsmail Heniyye ve diğer üst düzey isimlerin öldürüldüğü saldırılara yanıt olarak yapıldığı bildirildi. İran, bu süreçte hipersonik Fettah-1 füzelerini de kullandı.