DOLAR
34,2 -0,1%
EURO
37,92 0,5%
ALTIN
2.913,58 -0,63%
BITCOIN
2.168.412,75 0,62%

İran'da Silahlı Saldırı: İki Polis Hayatını Kaybetti

Sistan-Beluçistan'daki silahlı saldırılarda artan şiddet olayları, bölge halkını endişelendiriyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 12:27
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 12:27

İran'da Silahlı Saldırı: İki Polis Hayatını Kaybetti

İran'ın Güneydoğusundaki Kanlı Saldırı

İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Haş ilçesinde, kimliği belirsiz silahlı şahısların açtığı ateşte iki polis memuru yaşamını yitirdi. Olay, dün akşam saatlerinde meydana geldi.

Saldırı Detayları

Ülkenin devlet televizyonunun aktardığı bilgilere göre, saldırganlar bir hareket halindeki araçtan polis araçlarına ateş açtı. Saldırının ardından, güvenlik güçleri olay yerinde geniş çaplı bir araştırma başlattı.

Ölü Sayısında Artış

Bu saldırı öncesinde, Sistan-Beluçistan'da gerçekleştirilen başka bir silahlı saldırıda da üç polisin hayatını kaybettiği kaydedilmişti. Ayrıca, bugün bir okulun önünde açılan ateşte dört kişi yaşamını yitirdi. Ceyşu’l Adl adlı örgüt, dünkü saldırılara yönelik sorumluluğunu üstlenmişti. Ancak, bugün gerçekleşen saldırılar için henüz bir üstlenme açıklaması yapılmamıştır.

Cundullah ve Ceyşu’l Adl Örgütleri

Irak geçici hükümetinin 2003'ten bu yana çeşitli sivil ve askeri hedeflere saldırılar düzenleyen Cundullah örgütünün lideri Abdulmelik Rigi, 2010 yılında yakalanıp idam edilmişti. Bu olayın ardından, örgüt 2012 yılında Ceyşu’l Adl adını almış ve özellikle Sistan ile Belucistan bölgesinde zaman zaman saldırılar gerçekleştirmeye devam etmiştir.

İran Yönetiminin Açıklamaları

İran yönetimi, Beluç Sünni halkının haklarını savunduğunu ileri sürerek, bu saldırıları düzenleyen örgütlerin yabancı istihbarat servisleri tarafından desteklendiğini iddia etmektedir.