DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.132.808,32 0,22%

İran Dışişleri Bakanı'nin Suriye Ziyareti

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Şam'da Suriye Devlet Başkanı Esed ile önemli görüşmeler yaptı.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 14:18
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 14:18

İran Dışişleri Bakanı'nin Suriye Ziyareti

İran Dışişleri Bakanı Erakçi, Şam'da Önemli Görüşmeler Gerçekleştirdi

İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşşar Esed ile bir görüşme gerçekleştirdi. İran devlet televizyonu tarafından yapılan habere göre, Erakçi, dün İsrail'in saldırıları altında olan Beyrut'u ziyaret ettikten sonra, Suriye'ye geçiş yaptı.

Görüşmenin Detayları

Erakçi, ziyaretinde Suriyeli mevkidaşı Bessam Sabbah ve Başbakan Muhammed Gazi el-Celali ile de bir araya geldi. Görüşmelerde iki ülke arasındaki çeşitli bölgesel ve uluslararası meseleler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Raporlara göre, Erakçi ve Esed arasında yapılan görüşmelerde, iki ülke arasındaki ilişkilerin yanı sıra, bölgedeki güncel durum ele alındı. Suriye rejiminin resmi haber ajansı SANA'ya göre, görüşmelerde İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırganlıklarının sona erdirilmesi ile Lübnan'a yönelik siyasi destek ve yardım konularının da gündeme geldiği belirtildi.

Lübnan ile İlişkiler

Abbas Erakçi, ziyaretinin önceki gününde Lübnan Başbakanı Necib Mikati ve Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile de görüşerek, bölgedeki gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.