DOLAR
34,22 -0,03%
EURO
37,92 -0,01%
ALTIN
2.917,93 0,3%
BITCOIN
2.111.184,42 -1,42%

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri'den Ciddi Uyarı: İsrail Saldırısına Anında Cevap

İran Ordusu, İsrail'in saldırması durumunda tüm altyapıları hedef alacaklarını duyurdu. Bakıri, ulusal güvenlik için son uyarısını yaptı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 05:47
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 05:47

İran Genelkurmay Başkanı Bakıri'den Ciddi Uyarı: İsrail Saldırısına Anında Cevap

İran Genelkurmay Başkanı'nın Açıklamaları

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakıri, yaptığı açıklamalarda, İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir saldırısının, şiddetli bir karşılıkla yanıtlanacağına dikkat çekti. Bakıri, bu karşılığın İran'ın tüm altyapılarına yönelik olabileceğini vurguladı.

Füze Operasyonlarının Detayları

Bakıri, Devrim Muhafızları Ordusu tarafından gerçekleştirilen füze operasyonunun ayrıntılarını paylaştı. Operasyon, Hamas lideri İsmail Heniyye'ye yönelik düzenlenen suikast sonrasında başlamıştır. Bu süreçte, ABD ve Avrupa'nın tansiyonu düşürme çağrıları yaptığına değinen Bakıri, İran'ın karşılık vermeyi ertelemiş olduğunu belirtti.

İsrail'in Yaptıkları ve İran'ın Tepkisi

Bakıri, İsrail'in Lübnan’a yönelik saldırılarının artmasına dikkat çekerek, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve Devrim Muhafızları'nın komutan yardımcısı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürülmesi gibi olaylar ile İran'ın sabrının sonuna geldiğini ifade etti. Ayrıca, İsrail'in olarak belirlediği üç hava üssünün hedef alındığını belirten Bakıri, sivil bölgelerde taşkınlık yapmadıklarını, yalnızca askeri üsleri vurduklarını söyledi.

Son Uyarılar ve Gelecek Planları

Bakıri, İsrail'in daha fazla provokasyonuna tahammül edemeyeceklerini belirterek, "Umut ediyoruz ki, ABD önceki tavrından vazgeçer ve bu suç makinasını durdurur," dedi. Devrim Muhafızları Ordusu, söz konusu hii saldırının ardından, İran'ın ulusal güvenliğini korumak adına bu adımları attığını bildirdi.

İran devlet televizyonu, saldırının ardından İsrail hedeflerine yönelik yaklaşık 200 füze atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzeleri'nin de ilk kez kullanıldığını duyurdu.