DOLAR
34,17 0,03%
EURO
37,83 0%
ALTIN
2.925,86 0,03%
BITCOIN
2.074.089,39 0,23%

İran'ın İsrail'e Füze Saldırısı Planları Gündemde

İsrail medyası, İran'ın kısa sürede füze saldırısı gerçekleştirme niyetinde olduğunu bildiriyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 19:11
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 19:11

İran'ın İsrail'e Füze Saldırısı Planları Gündemde

İran'ın Olası Füze Saldırısı

İsrail basını, İran'ın kısa bir süre içinde İsrail'e füze saldırısı planladığını ortaya koydu. İsrail ordusunun, ismi açıklanmayan bir ABD'li yetkiliden edindiği bilgilere göre, İran yönetimi, bu saldırı için hazırlıklara başlamış durumda.

ABD'li Yetkililerin Açıklamaları

İsrail devlet televizyonunun haberinde, bir diğer ismi açıklanmayan ABD'li yetkilinin, "İran'ın yakın dönemde balistik füze saldırısı planladığına dair işaretler mevcut" sözleri yayına verildi. Ayrıca, Kanal 12'nin aktardığına göre, Beyaz Saray'dan gelen bilgiye göre, ABD, İran'ın bu saldırı niyetlerine dair bazı ayrıntılar tespit etti.

İsrail Ordu Sözcüsü'nden Önemli Açıklama

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD'li ortaklarımız, İran'ın İsrail'e füze fırlatma hazırlıkları konusunda bize bilgi ilettiler" ifadelerini kullandı.

Geçmişteki Saldırılar ve Cevaplar

Geçtiğimiz yıllarda, 13 Nisan'da İran, İsrail'e yönelik yüzlerce kamikaze insansız hava aracı ve balistik füzeler ile saldırı düzenlemişti. İran, belirli hedeflerin vurulduğunu belirtirken, İsrail, hava savunma sistemleri sayesinde çoğu saldırının engellendiğini, yalnızca güneyde bir askeri üsse füze isabet ettiğini bildirmişti. Gelişmelerin takip edilmesi bekleniyor.