DOLAR
34,2 0%
EURO
37,82 0,23%
ALTIN
2.913,13 0,46%
BITCOIN
2.111.780,78 -1,49%

İran: İsrail Saldırısı Öncesinde ABD'ye Bilgi Vermedik

İran, İsrail'e yönelik füze saldırısı öncesinde ABD'ye bilgi aktarımında bulunmadığını duyurdu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:24
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:24

İran: İsrail Saldırısı Öncesinde ABD'ye Bilgi Vermedik

İran'ın İsrail Saldırısı ile İlgili Açıklamaları

İran, geçtiğimiz günlerde İsrail'e düzenlediği füze saldırısı öncesinde ABD'ye herhangi bir bilgi aktarımında bulunmadığını vurguladı. Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde açıklamada bulunan İran, konuyla ilgili detayları paylaşarak, "Sonrasında ciddi bir uyarı yapıldı" ifadesini kullandı.

Basında Yer Alan İddialar

Öte yandan, medyada yer alan bazı haberlere göre, İran’ın füze saldırısı öncesinde ABD ve Rusya'ya bilgi verdiği öne sürülmüştü. Ancak İran, bu iddiaları yalanladı ve açıklamalarını net bir dille dile getirdi.

Devrim Muhafızları Ordusu'ndan Açıklama

İran Devrim Muhafızları Ordusu da konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı ve "İsrail'e onlarca füzeyle saldırı düzenlendi" diyerek, bu saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile İranlı general Abbas Nilfuruşan'a yönelik İsrail saldırılarına misilleme olarak gerçekleştirildiğini belirtti.

İsrail'e Uyarı

İran, İsrail’in bu saldırıya askeri bir yanıt vermesi hâlinde "yıkıcı karşılık" göreceği uyarısında bulundu. Bu, iki ülke arasındaki gerginliğin daha da artmasına neden olabilecek bir durum olarak değerlendiriliyor.