DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.123.312,36 -0,47%

İran Petrol Bakanı, Hark Adası'ndaki Tesisleri Ziyaret Etti

İran Petrol Bakanı, İsrail'in saldırı tehditleri sonrası Hark Adası'ndaki petrol terminalini ziyaret etti.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 11:57
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 11:57

İran Petrol Bakanı, Hark Adası'ndaki Tesisleri Ziyaret Etti

İran Petrol Bakanı'ndan Stratejik Ziyaret

İsrail'in petrol tesislerine yönelik saldırı tehditleri devam ederken, İran Petrol Bakanı Muhsin Paknejad, ülkenin en büyük petrol terminali olan Hark Adası'ndaki tesisleri ziyaret etti.

Hark Adası'ndaki Tesislerin Önemi

Bakan Paknejad, resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği Buşehr eyaletinin kıyılarındaki Hark Adası'na, petrol tesislerinin üst düzey yöneticileri tarafından karşılandı.

Hark Adası, devlete ait İran Ulusal Petrol Şirketi (NIOC) tarafından inşa edilen büyük petrol depolama tanklarına ev sahipliği yapıyor. Aynı zamanda, İran'ın en büyük petrol ihracat terminali olarak kritik bir öneme sahiptir.

Petrol Tesislerine Yönelik Tehditler

İran, 1 Ekim'de İsrail'e karşı düzenlediği füze saldırılarının ardından, İsrail'in enerji ve petrol tesislerine yönelik tehditleriyle karşı karşıya. İran Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından Tuğgeneral Ali Fedevi, İsrail'in herhangi bir saldırısına karşı tüm enerji tesislerini hedef alarak karşılık vereceklerini belirtmişti.

ABD'nin İlgisi

ABD Başkanı Joe Biden, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Eğer onların yerinde olsam petrol sahalarından farklı alternatifleri düşünürdüm," ifadelerini kullanarak, İsrail'in olası bir tepki konusunda kararsız olduğunu vurguladı.

Hark Adası, küresel petrol pazarlarına sevk edilen ham petrolün büyük bir kısmının yüklendiği bir liman görevi görerek, İran'ın enerji ihracatında kritik bir rol oynamaktadır.