DOLAR
34,22 0,01%
EURO
37,55 -0,27%
ALTIN
2.879,06 -0,34%
BITCOIN
2.093.505,7 -1,24%

İrlanda ve Lübnan Liderlerinden Önemli Görüşme

İrlanda Başbakanı Simon Harris, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 20:01
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 20:01

İrlanda ve Lübnan Liderlerinden Önemli Görüşme

İrlanda Başbakanı Simon Harris, Lübnan Başbakanı ile Görüştü

İrlanda'nın hükümet lideri Simon Harris, Lübnan Başbakanı Necib Mikati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, bölgedeki güncel durumu değerlendirdi.

Görüşmenin Detayları

Harris, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Bu akşam, Lübnan Başbakanı Mikati ile birlikte Lübnan ve Orta Doğu'da artan şiddeti ele aldık. Ayrıca Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) çatısı altında görev yapan İrlandalı askerlerin durumunu görüştük." şeklinde ifade etti.

Hizbullah’ın Saldırıları ve Sivil Kayıplar

Harris, ayrıca Hizbullah’ın İsrail tarafına yönelik gerçekleştirdiği saldırıları kınadığını belirterek, "Başbakana, İsrail bombardımanı ve askeri operasyonları sonucu hayatını kaybeden siviller için başsağlığı dileklerimi ilettim." ifadesini kullandı.

İrlanda’nın Hizmeti ve UNIFIL’in Önemi

İrlanda'nın Lübnan'a bu yıl yardım bütçesini 1 milyon avro artırarak 5 milyon avroya çıkardığını hatırlatan Harris, UNIFIL'in öneminin yanı sıra Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının tam olarak hayata geçirilmesinin gerekliliğini vurguladı.

Güvenlik ve Ateşkes Çağrısı

Harris, sözlerine şöyle devam etti: "UNIFIL’de görev yapan 380 İrlandalı askerin güvenliği büyük bir önem taşımakta. Acil bir ateşkese ihtiyaç duyuyoruz ve bu, İrlanda’nın Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler ile yürüttüğü iş birliği çerçevesinde öncelikli hedefidir."