DOLAR
34,21 0,05%
EURO
37,8 0,06%
ALTIN
2.923,84 0,02%
BITCOIN
2.078.698,88 0,28%

İspanya Başbakanı Sanchez, Lübnan'a Destek ve Dayanışma Sözü Verdi

Pedro Sanchez, Lübnan Başbakanı'na insani yardım ve dayanışma mesajı gönderdi.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 22:06
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 22:06

İspanya Başbakanı Sanchez, Lübnan'a Destek ve Dayanışma Sözü Verdi

İspanya'dan Lübnan'a Destek Mesajı

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Lübnan'ın zorlu döneminde dayanışma ve destek sunduğunu vurguladı.

Uluslararası Hukukun Önemi

Sanchez, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, "Lübnan'ın yaşadığı zorluklar karşısında yanlarında olduğumu ifade ettim. Ülkenin toprak bütünlüğüne ve uluslararası hukukun gerekliliklerine saygı gösterilmesi elzemdir." şeklinde konuştu. Ayrıca, İspanya'nın Lübnan'daki sivil nüfusa yönelik insani yardımını artıracağını da ekledi.

Ateşkes Çağrısı

Başbakan Sanchez, "Bu savaşı durdurmalıyız," diyerek Gazze ve Lübnan'da derhal ateşkes çağrısında bulundu. Bu görüşme, İspanyol Hava Kuvvetleri'ne ait askerî uçakların Lübnan'daki İspanyol vatandaşlarını tahliye etmek için Madrid'den hareket etmesinin ardından gerçekleştirildi.

Acil Yardım Protokolleri

Ek olarak, İspanya Acil Durum Komitesi, Lübnan ve Gazze için 1 milyon avroluk acil yardım tahsisi ve daha sonra bu rakamın 5 milyon avroya çıkarılmasını öngören eylem protokollerinin başlatıldığını açıkladı. Ayrıca, İspanyol 6 sivil toplum kuruluşu da bölgedeki insani yardımlara katkıda bulunmak amacıyla harekete geçti.