DOLAR
34,21 0,05%
EURO
37,8 0,06%
ALTIN
2.923,84 0,02%
BITCOIN
2.078.698,88 0,28%

İspanya'dan İran'ın İsrail'e Saldırısına Sert Tepki

İspanya, İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısını kınayarak uluslararası toplumdan acil müdahale çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 22:35
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 22:35

İspanya'dan İran'ın İsrail'e Saldırısına Sert Tepki

İspanya Hükümeti'nden Sert Açıklama

İspanya, İran tarafından İsrail'e gerçekleştirilen füze saldırısını şiddetle kınadı. Hükümet, bu çatışmanın durdurulması için uluslararası toplumdan derhal müdahale talep etti.

Dışişleri Bakanlığı Açıklaması

Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında, "Hükümet, İran'ın İsrail'e yönelik bombardımanını kesin bir şekilde kınıyor. Uluslararası toplum, bu bölgedeki öngörülemeyen sonuçların önüne geçmek için hemen harekete geçmelidir" ifadelerine yer verildi.

Bakan Albares'in Değerlendirmeleri

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Cadena Ser radyosuna yaptığı açıklamada, İran'ın saldırısını da aynı şekilde kınadıklarını belirtti. Albares, hem İran hem de İsrail'e itidal çağrısında bulunarak, "Çatışma, niteliğini değiştiriyor. Bu durum, çatışmanın bölgeselleşmesi ve daha fazla ülkeyi etkilemesi anlamına geliyor. Herkes, gerilimi azaltmak için ölçülü hareket etmelidir" ifadelerini kullandı.

AB Toplantısı ve Birleşmiş Milletler Görüşmeleri

Albares, Avrupa Birliği Dışişleri Bakanları ile yapılan olağanüstü toplantıda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin acil toplanması için harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, "Daha fazla insan kaybının önlenmesi için acilen ateşkese ihtiyaç vardır" dedi.

BM Barış Gücü ile Görüşme

İspanya Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) askerlerinin durumu ve Lübnan'ın güneyinde yaşanan gelişmeler hakkında bilgi almak için BM Genel Sekreteri'nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Yardımcısı Jean-Pierre Lacroix ile telefon görüşmesi yaptığını da duyurdu.