DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.131.972,32 0,26%

İspanya Dışişleri Bakanı Albares'ten Acil Ateşkes Çağrısı

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Gazze ve Lübnan'da acil ateşkes için uluslararası dayanışma çağrısında bulundu.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 16:42
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 16:42

İspanya Dışişleri Bakanı Albares'ten Acil Ateşkes Çağrısı

Albares: "Savaş Artık Bitmeli"

İspanyol Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares, Orta Doğu'daki savaş durumunun bir an önce sona ermesi gerektiğini ifade ederek, Gazze ve Lübnan için acil bir ateşkes talep etti.

Uluslararası İnsancıl Hukuka Vurgu

Meclis Dış İlişkiler Komisyonu'nda yaptığı konuşmada Albares, "Savaş artık bitmeli. Günümüz koşullarında en acil mesele, Gazze ve Lübnan'da ateşkes sağlamak. İsrail'in Lübnan'a karşı gerçekleştirdiği saldırılar, gerilimi artırarak bölgesel bir savaşı tetikleme riski taşımaktadır," dedi.

Sivillerin Korunması İçin Çağrı

Bakan Albares, İsrail'in bir egemen ülkeye saldırılarının uluslararası insancıl hukuka uyulması gerekliliğini bir kez daha hatırlattığını belirtti ve son yirmi yıl içinde Batı Şeria ve son otuz yıl içinde Lübnan'da en yüksek ölüm oranlarının görüldüğünü aktardı. "Tüm tarafların sivillerin yaşamına ve insanlığın temel ilkelerine saygı göstermesi için çağrı yapıyoruz," ifadelerini kullandı.

İspanya'nın Yardımları

Bakan, Lübnan'a bugünkü sevk ettikleri 1.5 ton ilaç ve acil tıbbi malzeme hakkında bilgi vererek, "İspanya, şiddeti her zaman kınadı ve uyarılarımız yalnızca İsrail‘e değil, Hamas, İran ve bölgedeki diğer aktörlere de yöneliktir," bularak uluslararası dayanışmanın önemine değindi.