DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,63 -0,01%
ALTIN
2.919,2 0,02%
BITCOIN
2.157.646,3 -0,65%

İspanya ve Filistin Arasında Tarihi Zirve

İspanya, Filistin'le ilk ikili zirveyi yıl sonuna kadar gerçekleştirecek. Başbakan Sanchez bu durumu duyurdu.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 13:35
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 13:35

İspanya ve Filistin Arasında Tarihi Zirve

İspanya ve Filistin Arasında Tarihi Zirve

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkesinin mayıs ayında resmi olarak tanıdığı Filistin Devleti ile yıl sonundan önce ilk ikili zirveyi gerçekleştireceğini duyurdu.

Cervantes Enstitüsü'nde Açıklamalar

Sanchez, Madrid'deki Cervantes Enstitüsü'nde yaptığı konuşmada, "Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı’nı (UNRWA) destekleyerek, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu üzerinde baskı kurmaya devam ederek, Filistin devleti ile bağlarımızı sıklaştırarak Gazze halkına destek olmaya devam edeceğiz" şeklinde ifadelerde bulundu.

İlk İkili Zirve Hakkında Bilgiler

Sanchez, "Yıl sonundan önce, İspanya ve Filistin devletleri arasında ikili zirvenin ilkini gerçekleştireceğiz. Bu zirve, çeşitli anlaşmaların imzalanmasını beklediğimiz bir buluşma olacak" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı'nın Tepkisi

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, 2 Eylül'de sosyal medya aracılığıyla yaptığı açıklamada, Başbakan Sanchez'den Filistin'i tanıma konusunda geri adım atmasını istemişti. Sanchez'in Filistin Devleti ile ikili zirve yapılacağını açıklaması, Katz'a bir yanıt niteliği taşıyor.