DOLAR
34,17 0,19%
EURO
37,84 0,1%
ALTIN
2.909,14 0,54%
BITCOIN
2.083.782,56 -0,07%

İsrail, ABD'den Gelen İstihbaratı Açıkladı: İran'ın Füze Saldırısı Hazırlığında

İsrail ordusu, ABD'nin İran'ın füze saldırısı hazırlığı yaptığına dair uyarılarını paylaştı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 17:57
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 17:57

İsrail, ABD'den Gelen İstihbaratı Açıkladı: İran'ın Füze Saldırısı Hazırlığında

İsrail Ordusu'ndan Önemli Açıklama

İsrail ordusunun yaptığı duyuruda, ABD'nin İran'ın yakın zamanda İsrail'e füze saldırıları düzenlemeye hazırlandığını bildirdiği ifade edildi.

Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'nin Açıklamaları

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı açıklamada, "Kısa bir süre önce ABD'deki ortaklarımız bize, İran'ın İsrail'e füze fırlatma hazırlığında olduğuna dair gözlemlerini bildirdi" dedi.

İsrail Ordusu Hazır

Adraee, İsrail ordusunun bu potansiyel saldırılara karşı hazırlıklı olduğunu belirtti ve "İran'dan gelecek saldırılarla daha önce olduğu gibi muhalefet edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Geçmişteki Saldırılar

İran, 13 Nisan'da İsrail'e yönelik çok sayıda kamikaze insansız hava aracı ve füzeyle saldırı düzenlemişti. İran; bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırılardan çoğunun hava savunma sistemleriyle engellendiğini açıklamıştı.

Yeni Güvenlik Kısıtlamaları

Adraee, İsrail ordusunun güvenlik talimatlarına uyulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Lübnan'ın güneyinde Hizbullah'a karşı sınırlı kara operasyonları başlatıldığı ve işgal altındaki Doğu Kudüs ile diğer bazı bölgelere yeni kısıtlamalar getirildiği bildirildi.

Yeni güvenlik talimatları gereğince, Doğu Kudüs, Kuzey Batı Şeria ve Batı Kudüs bölgelerinde açık alan toplantılarına 30, kapalı alanlara ise 300 kişi ile sınırlama getirildi. Ayrıca, olası bir acil durum anında korunaklı alanlara ulaşılabileceği yerlerde iş ve eğitim faaliyetlerinin sürdürülebileceği duyuruldu.