DOLAR
33,99 -0,73%
EURO
37,16 -0,12%
ALTIN
2.994,16 -0,04%
BITCOIN
2.321.971 0,16%

İsrail askerleri Gazze'ye gönderilen yardım malzemelerini gülerek yaktılar

7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik süregelen saldırılarını sürdüren İsrail, son olarak bölgeye ulaştırılan yardımlara el koydu. Bir sosyal medya paylaşımında, İsrail askerlerinin Gazze'deki siviller için gönderilen yardım malzemelerini bilinçli bir şekilde ateşe verdiği görülüyor. Bu vahim olay, İsrail'in Gazze'yi insani yardımlardan mahrum bırakarak bölgedeki krizi daha da derinleştirdiği şeklinde geniş çaplı bir tepkiye neden oldu. Gazze'deki insanlar, zaten yaşadıkları zorluklara bir yenisinin daha eklenmesiyle daha da çaresiz bir duruma düşmüş durumda.

Yayın Tarihi: 10.12.2023 15:00
Güncelleme Tarihi: 10.12.2023 15:00

İsrail askerleri Gazze'ye gönderilen yardım malzemelerini gülerek yaktılar

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. Gazze'yi adeta açık hava hapishanesine çeviren İsrail, bu süreçte 17 bin 700'den fazla masumun hayatını kaybetmesine neden oldu.

İsrail ordusu, hastane ve mülteci kamplarını bile hedef alarak Gazze'ye gelen yardımların sınırlı geçişine izin veriyor. Türkiye başta olmak üzere dünyanın dört bir yanından gelen yardımlar, İsrail tarafından izin verilse bile Gazze'ye ulaşmasına engel olunuyor.

Gazze'de su, ekmek, ilaç gibi temel ihtiyaçlar konusunda büyük bir sıkıntı yaşanıyor. Yardım tırları, Gazzeli vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere birçok malzeme ile dolu olmasına rağmen, İsrail bu malzemelere ulaşılmasına izin vermiyor.

gazze

Bu trajik durumu daha da vahim hale getiren bir diğer olay ise İsrail askerlerinin yardım tırlarındaki malzemeleri yağmalayıp ardından yakmaları. Sosyal medyaya düşen videolarda, askerlerin yardım malzemelerini bilinçli bir şekilde tahrip ettiği ve bu durumu eğlenceli bir şekilde kutladığı görülüyor.

gazze

Gazze'ye gelen yardımların bile izin alsa bile ulaşmasına müsaade edilmemesi, uluslararası toplumda ve sosyal medyada büyük tepkilere yol açıyor. Bu vahşi uygulamalar, İsrail'in insani yardıma erişimi kısıtlayarak Gazze'deki insanların yaşam koşullarını daha da kötüleştirdiği gerçeğini bir kez daha ortaya koymaktadır.