DOLAR
34,22 -0,03%
EURO
37,92 -0,01%
ALTIN
2.917,93 0,3%
BITCOIN
2.111.184,42 -1,42%

İsrail Askerlerinin Batı Şeria'daki Baskınlarında İki Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail askerleri Batı Şeria'nın kuzeyinde düzenledikleri baskınlarda iki Filistinliyi öldürdü.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 12:57
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 12:57

İsrail Askerlerinin Batı Şeria'daki Baskınlarında İki Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Batı Şeria'daki Baskınları Sonrası Can Kaybı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyinde gerçekleştirdiği operasyonda 2 Filistinliyi öldürdü. Bu olay, bölgede artan gerilimi bir kez daha gözler önüne serdi.

Filistin Sağlık Bakanlığından Açıklama

Filistin Sağlık Bakanlığı, yapılan yazılı açıklamada, Nablus yakınlarındaki Balata Mülteci Kampı'nda meydana gelen saldırıda Ziya Duveykat'ın (25) karnından ve kalçasından aldığı ağır yaralar sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. Ayrıca, yaralanan bir diğer Filistinlinin Rafidya Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı bilgisi verildi.

Ölü Sayısındaki Artış

Başka bir resmi açıklamada, Nablus'un Eski Şehir bölgesinde Abdulhakim Şahin'in (33) İsrail askerleri tarafından vurularak öldürüldüğü de belirtildi. Böylelikle, 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki çatışmalarda hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 721'e yükseldi.

Kızılhaç ve Sağlık Görevlilerinin Durumu

Filistin Kızılayı, önceki bir açıklamasında, İsrail askerlerinin bölgedeki bir eve yaralı bildirimi üzerine gelen ambulans ekiplerinin olay yerine ulaşmasına izin vermediğini aktardı. Ayrıca, uluslararası sağlık kuruluşları tarafından önceden koordine edilmesine rağmen, 3 sağlık çalışanının yaralıları tahliye ederken İsrail askerleri tarafından hedef alındığını ve yaralandığını duyurdu.

İsrail Ordusundan Yaralı Asker Açıklaması

Öte yandan, İsrail ordusu, Nablus kentinde yaşanan çatışmalarda, 1'i ağır olmak üzere 4 askerin yaralandığını bildirdi. Bu durum, bölgede artan gerilim ve çatışmaların ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını da gözler önüne serdi.

Genel olarak, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılar sonrası Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te, Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve diğer saldırılarda belirgin bir artış görülmektedir.