DOLAR
34,22 0,07%
EURO
37,88 -0,11%
ALTIN
2.921,85 0,11%
BITCOIN
2.090.127,55 -0,24%

İsrail, Beytüllahim'deki Filistinli Hristiyan Ailenin Kilisesini Yıktı

İsrail ordusu, Batı Şeria'da Filistinli Hristiyan ailenin inşa ettiği ahşap kiliseyi yıkarak tepki topladı.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 18:02
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 18:02

İsrail, Beytüllahim'deki Filistinli Hristiyan Ailenin Kilisesini Yıktı

İsrail Ordusundan Yıkım

İsrail ordusu, Batı Şeria'nın güneyinde yer alan Beytüllahim kentinde, Filistinli Hristiyan bir ailenin arazisine inşa edilen ahşap kiliseyi yıktı. Bu yıkım, arazinin el konulma tehdidi altında olduğu bilgisi ve aktivistlerin tepkisini çekmek amacıyla yapılan bu inşaat ile daha da dikkat çekmiş oldu.

Kilise, Protesto Amacıyla İnşa Edilmişti

Filistinli Hristiyan aileden Alis Kısiyye, basına yaptığı açıklamada, İsrail’in bu yıkımı, o arazi üzerinde Filistinlilere ait herhangi bir sembolün bulunmasını istemediği için gerçekleştirildiğini belirtti. Kısiyye'nin İfadeleri

Kısiyye, “Aktivistler ve gönüllüler, bizlerin el konulma tehdidi altındaki arazimize dikkati çekmek amacıyla bu ahşap kiliseyi pazar günü inşa ettiler. Ancak İsrail, bu topraklarda Filistin'e dair hiçbir emare görmek istemiyor ve topraklarımızı işgal etmeyi hedefliyor. Biz bu topraklarda kalmak için savaşıyoruz.” dedi.

Geçmişteki Yıkımlar

İsrail, 2019 yılında da aynı aileye ait olan ve Beytüllahim’in tek mesire alanı olarak kullanılan parkı ve restoranı yıkmıştı. Temmuz ayında ise, İsraillilerin gasp ettiği bu topraklar “askeri bölge” ilan edilmişti.

Son Veriler

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi, 2024 yılı içinde İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria’da 318 yapıyı yıktığını bildirdi.