DOLAR
34,11 -0,31%
EURO
38,07 -0,11%
ALTIN
2.874,23 -1,67%
BITCOIN
2.141.054,84 0,48%

İsrail'de Ateşkes Anlaşması İçin Protestolar Devam Ediyor

İsrail'de Netanyahu hükümetinin Gazze'de ateşkes anlaşması imzalamaması talebiyle geniş katılımlı protestolar sürüyor.

Yayın Tarihi: 02.09.2024 23:34
Güncelleme Tarihi: 02.09.2024 23:34

İsrail'de Ateşkes Anlaşması İçin Protestolar Devam Ediyor

İsrail'de Protesto Gösterileri Sürüyor

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun hükümetinin Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşması konusunda isteksizliği, büyük protestolara neden oldu. Tel Aviv ve Batı Kudüs gibi çeşitli şehirlerde düzenlenen gösterilere on binlerce kişi katıldı.

Göstericilerin Talepleri

Protestocular, Netanyahu'yu ve hükümetini, Gazze'deki esirlerin ölümünden sorumlu tutarak hükümeti eleştirdi. Bazı bölgelerde yollar kapatılarak ateş yakıldı, bu durum polis müdahalelerine yol açtı. Ellerinde İsrail bayrakları ve pankartlarla yürüyen protestocular, "Hepsi hemen eve" ve "Serbest bırak Bibi" gibi sloganlar attı.

Yoğun Güvenlik Tedbirleri

Gösterilerin odak noktası, Netanyahu'nun konutunun bulunduğu Batı Kudüs bölgesiydi. Çeşitli güvenlik önlemleri alan polis, göstericilerle arbede yaşadı. Göstericiler, polis bariyerini aşarak tehdidi göstermek amacıyla Netanyahu'nun konutuna yaklaştı. Bu durumda 6 kişi gözaltına alındı.

Tel Aviv'deki Durum

Tel Aviv'de de benzer şekilde protestolar devam etti. Binlerce kişi, Savunma Bakanlığı'nın önünde toplanarak Netanyahu'yu eleştirirken, bazı yollar trafiğe kapatıldı. Gazze Şeridi'nde bazı cesetlerin bulunduğu haberi, protestoların daha da alevlenmesine neden oldu.

Hükümet ve Hamas Arasındaki Gerilim

Netanyahu, esir takası konusunda müzakere yapma kararlılığında olduğunu savunsa da, Hamas'ın sorumluluğunda olduğunu belirtiyor. Ancak, eleştiriler, hükümetin müzakerelerdeki tutumunu sorgulamaya devam ediyor.

İnsani Kriz Süregeldiği Ortamda Protestolar

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik operasyonları, 7 Ekim'den bu yana devam ediyor; bu süreçte insanlık krizi derinleşerek ilerliyor. İnsani kayıpların 40 bini geçtiği bildiriliyor.