DOLAR
34,1 -0,32%
EURO
38,09 -0,13%
ALTIN
2.873,9 -1,67%
BITCOIN
2.135.440,72 0,74%

İsrail'de Ben-Gvir'den Hamas ile Müzakerelere Düşmanca Açıklamalar

İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Hamas ile yürütülen müzakereleri durdurmayı hedeflediğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 04.09.2024 11:34
Güncelleme Tarihi: 04.09.2024 11:34

İsrail'de Ben-Gvir'den Hamas ile Müzakerelere Düşmanca Açıklamalar

İsrail'den Sert Açıklamalar

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir takasına dair Hamas ile sürdürülen müzakereleri durdurmak için çaba harcadığını duyurdu.

Müzakereleri Durdurma Çabaları

Ben-Gvir, X platformunda; "Hamas ile müzakereleri durdurmak için çalışıyorum." sözlerine yer verdi. Ayrıca, Gazze'nin güneyindeki Refah bölgesinde bir tünelde bulunan 6 İsrailli esirin Hamas tarafından öldürüldüğünü iddia etti.

Devlet ve Müzakere Anlayışı

Ben-Gvir, şöyle devam etti: "Devlet katillerle müzakere yapmaz, aksine müzakereleri sonlandırır, elektrik ve yakıt yardımlarını keser, teslim olana dek cezalandırır."

Hamas'ın Yanıtı

İsrail ordusu, 1 Eylül'de, Refah'taki bir tünelde 6 İsrail esirinin cesetlerinin bulunduğunu açıklamıştı. Öte yandan, Hamas, bu esirlerin Amerikan silahlarıyla İsrail bombardımanı sırasında öldürüldüğünü vurguladı.

Ben-Gvir'in İnsan Hakları İhlalleri

Ben-Gvir, X hesabında ayrıca işgal altındaki Batı Şeria'da halka yeni cezalar uygulanması ve İsrail hapishanelerindeki Filistinlilerin öldürülmesine yönelik çağrılarda bulundu. Aşırı sağcı duruşuyla bilinen Ben-Gvir, Gazze'ye insani yardım ulaştırılması ile ateşkes ve esir takasına karşı muhalefetini sürdürmekte ve savaş sonlanacak bir anlaşma olursa koalisyon hükümetini düşürmekle tehdit ediyor.