DOLAR
34,11 -0,28%
EURO
38,1 -0,25%
ALTIN
2.866,87 -1,42%
BITCOIN
2.164.861,68 -0,63%

İsrail'de Grev Tehdidi ve Hükümetin Esir Anlaşmasındaki İsteksizliği

İsrail'deki genel grev planı, Maliye Bakanı'nın maaş kesinti tehdidiyle karşı karşıya kaldı.

Yayın Tarihi: 01.09.2024 21:47
Güncelleme Tarihi: 01.09.2024 21:47

İsrail'de Grev Tehdidi ve Hükümetin Esir Anlaşmasındaki İsteksizliği

İsrail'de Genel Grev Çağrısı

İsrail'in en büyük işçi sendikası Hisdatrut, hükümetin Gazze'de esir takası ve ateşkes konusundaki isteksizliğini eleştirerek genel grev kararı aldı.

Maliye Bakanı'nın Açıklamaları

Aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, Hisdatrut'un grev çağrısını eleştirerek, greve katılanların maaşlarının kesileceğini duyurdu. Smotrich, işçileri işe gitmeye ve greve katılmamaya çağırdı.

Grev Kapsamında Alınacak Önlemler

Grev çerçevesinde, Tel Aviv Ben-Gurion Havalimanı'nda sabah saat 08.00'den itibaren uçuşların durdurulacağı ve yeme içme sektöründeki işletmelerin destek amacıyla kepenk kapatacağı bilgisi paylaşıldı.

Esir Ailelerinin Protestosu

Gazze Şeridi'nde 6 İsrailli esirin cesedine ulaşılmasının ardından, bu esirlerin aileleri, hükümeti eleştirerek eylemlere katılacaklarını açıkladı. Aileler, Başbakan Binyamin Netanyahu'yu esir takası anlaşmalarını baltalamakla suçluyor.

Hükümetin Pozisyonu ve Eleştiriler

Netanyahu, kalan esirlerin serbest bırakılması için kararlı olduklarını ifade ederken, gerçekleşmeyen anlaşmalardan Hamas'ı sorumlu tutuyor. Ancak, uluslararası kamuoyunda İsrail'in Hamas ile anlaşma yapmama konusundaki siyasi tutumu eleştiriliyor.

Çatışmalar ve İnsani Kriz

7 Ekim'den beri devam eden çatışmalar sonucunda, Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısı 40 bini aşarken, bölgedeki insani durum giderek daha da kötüleşiyor.