DOLAR
34,25 -0,03%
EURO
37,64 -0,11%
ALTIN
2.909,9 0,02%
BITCOIN
2.149.237,94 0,44%

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Beldelerin Boşaltılması İçin Çağrı Yaptı

İsrail ordusu, Gazze'nin güneyindeki beldelerin boşaltılmasını ve Filistinlilerin El-Mevasi'ye göç etmesini istedi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 15:44
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 15:44

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Beldelerin Boşaltılması İçin Çağrı Yaptı

İsrail, Filistinlilerden Yeni Göç İstedi

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus kentine bağlı dört beldeyi boşaltmaları için Filistinlilere çağrıda bulundu. Bu beldeler arasında Beni Suheyla, El-Mahatta, Şeyh Nasır ve Maan yer alıyor. Ordu, Filistinlilerin bu bölgeleri terk etmelerini ve El-Mevasi'deki insani bölgeye yönelmelerini istedi.

İsrail'in Sistematik Zorunlu Göç Stratejisi

İsrail, yaklaşık bir yıldır devam eden saldırılarını bir araç olarak zorunlu göçü kullanarak sürdürüyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Bu bölgeleri derhal boşaltmalı ve El-Mevasi'deki insani bölgeye gitmelisiniz" ifadelerini kullandı.

İsrail, bu tür uyarılardan önce sıkça şiddetli hava ve kara saldırıları gerçekleştirmekte. Yaklaşık 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi, bu durum nedeniyle henüz bir güvenli bölgeye ulaşamayan Filistinliler açısından zor bir süreçten geçiyor.

Güvenli Yer Arayışı

Birçok Filistinli, bombardımanlardan kaçarken güvenli bir yer aramakta. Ancak Gazze Şeridi'nde "güvenli" olduğu iddia edilen alanların ardından da İsrail'in boşaltma talebinde bulunması, insanları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bu süreç, hem fiziksel hem de psikolojik olarak Filistinliler için büyük bir baskı yaratıyor.