DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.160.756,96 -0,87%

İsrail Güçlerinden İhmal: Cit Köyü’ne Saldırı Engellenmedi

İsrail ordusunun istihbara rağmen Cit köyündeki saldırıyı önlemediği açıklandı.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 10:51
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 10:51

İsrail Güçlerinden İhmal: Cit Köyü’ne Saldırı Engellenmedi

İsrail Güçleri Saldırıyı Engellemedi

İsrail ordusu ve polis güçleri, Filistinlilerin topraklarını gasbeden İsraillilerin Batı Şeria'daki Cit köyüne yapılacak bir saldırı hakkında istihbarat almasına rağmen, bu saldırıyı engellemeye yönelik adımlar atmadı.

İstihbarat İletilmesine Rağmen Hiçbir Önlem Alınmadı

Jerusalem Post'un haberine göre, İsrail'in iç istihbarat teşkilatı olan Şin-Bet (Şabak), saldırıdan önce, Yitzar yerleşim biriminden çıkan bir grup İsraillinin saldırı hazırlığı yapıldığını ordu ve polise bildirdi. Ancak bu bilgiye rağmen, İsrail ordusunun herhangi bir önlem alma girişimi olmadığı belirtildi.

Saldırı Sonrası Tepkiler

Saldırı başladığında, İsrail ordusunun Cit köyüne yalnızca az sayıda asker gönderdiği, bunun da saldırıyı önlemede yetersiz kaldığı ifade edildi. Saldırıya katılan yaklaşık 100 İsrailliden hiçbirinin gözaltına alınmaması dikkat çekti. Şabak’ın sonraki günlerde sağladığı bilgilerin ardından, saldırganlardan sadece 4'ünün gözaltına alındığı bildirildi.

Olayın Ardındaki Kayıplar

Filistinlilerin topraklarına yapılan bu saldırı 15 Ağustos'ta gerçekleşmiş, bu olayda bir Filistinli hayatını kaybederken, bir kişi ağır yaralanmış ve buna ek olarak 4 ev ile 6 araç ateşe verilmiştir. İsrail ordusu, gerçekleştirdiği soruşturmayla birlikte Cit köyüne yönelik bu saldırıları önlemekte "başarısız olduğunu" kabul etti. Özetle: İstihbarata rağmen, İsrail’in Cit köyüne yönelik saldırıyı engelleyememesi uluslararası alanda büyük tepki çekiyor.