DOLAR
34,14 -0,04%
EURO
37,96 0,03%
ALTIN
2.887,3 -0,12%
BITCOIN
2.154.136,08 0,47%

İsrail Güvenlik Kabinesi, Philadelphi Koridoru'ndaki İşgali Onayladı

İsrail, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devam etmesine onay vererek esir takası müzakerelerini zorlaştırıyor.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 08:14
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 08:14

İsrail Güvenlik Kabinesi, Philadelphi Koridoru'ndaki İşgali Onayladı

İsrail Güvenlik Kabinesi'nden Önemli Karar

İsrail'le Mısır-Gazze sınırını kapsayan Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin sürmesine yönelik bir onay verildi. Yapılan oylama sonucunda, kabinenin 10 üyesinden 8'i, İsrail ordusunun söz konusu bölgede işgalinin devam etmesinden yana oy kullandı.

Toplantının Detayları

Yerel medya raporlarına göre, İsrail ordusu, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin sürdürülmesine ilişkin haritaları Güvenlik Kabinesi'nin önüne getirdi. Savunma Bakanı Yoav Gallant, öneriye karşı oy kullanırken, aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir toplantıda yer almadı.

Başbakan Netanyahu'nun Açıklamaları

Başbakan Binyamin Netanyahu, ya da yapılacak yeni esir takası mutabakatlarının Philadelphi Koridoru'ndaki işgal nedeniyle zora girmeyeceğini savunarak, bu adımı "daha da mümkün kılacağını" ifade etti. Ayrıca, adı gizli tutulan bir İsrailli yetkili, ABD'nin, Philadelphi Koridoru'ndaki işgalin devamına dair hazırlanan haritaları onayladığını iddia etti.

Esir Takası Müzakerelerinde Zorluklar

Netanyahu, geçtiğimiz aylarda başlayan esir takası müzakerelerinde, Philadelphi Koridoru'nun kontrolünün İsrail ordusunda olmasını da içeren yeni şartlar ortaya koydu. Bu durum, müzakerelerin zorluğunu artırdığı eleştirilerine yol açtı. Özellikle, Doha'da yapılan görüşmelerin Netanyahu’nun yeni talepleri sebebiyle çıkmaza girdiği öne sürülüyor.

Bu kararın esir takası müzakerelerini olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor. İsrail hükümeti, bu politikalarla uluslararası arenada da tartışma yaratmaya devam ediyor.