DOLAR
34,16 0,21%
EURO
37,79 0,1%
ALTIN
2.918,98 0,21%
BITCOIN
2.074.910,3 0,31%

İsrail, İkinci İntifada'nın Sembolik Figürü Abdülaziz Salha'yı Gazze'de Vurdu

İsrail ordusu, İkinci İntifada'nın sembolü Abdülaziz Salha'yı Gazze'deki hava saldırısında öldürdü.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 19:10
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 19:10

İsrail, İkinci İntifada'nın Sembolik Figürü Abdülaziz Salha'yı Gazze'de Vurdu

İsrail Hava Saldırısında Abdülaziz Salha Hayatını Kaybetti

İsrail ordusunun Gazze'ye düzenlediği bir hava saldırısında, İkinci İntifada'nın sembol fotoğraflarından birinde yer alan Abdülaziz Salha hayatını kaybetti. Salha, 2000 yılında Filistin'deki çatışmalara dair önemli bir figür olarak biliniyordu.

İsrail Ordusunun Açıklamaları

İsrail ordusundan yapılan açıklamaya göre, Salha, ordunun iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet (Şabak) ile birlikte Deyr el-Belah'a düzenlenen bir operasyon sırasında öldürüldü. Açıklamada, Salha'nın daha önce iki İsrail askerinin öldürülmesinde rol oynadığı ve son yıllarda Batı Şeria'daki operasyonların yönetiminde etkin olduğu belirtildi.

Abdülaziz Salha'nın Geçmişi

Salha, 2000 yılında yaşanan İkinci İntifada'nın en bilinen görüntülerinden birinde, kanlı elleriyle bir Filistin polis karakolunun penceresinden bakarken çekilmiş fotoğrafıyla hafızalarda yer etmiştir. Ramallah doğumlu olan Salha, yanlışlıkla Ramallah'a giren iki İsrail askerinin öldürülmesi olayında suçlu bulunmuş ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak, 2011'de yapılan bir esir takası anlaşmasıyla serbest kalıp Gazze'ye gönderildi.

İsrail Ordusunun Diğer Eylemleri

Salha'nın öldürülmesinin ardından, İsrail ordusu aynı bölgedeki Filistin polis karakoluna da saldırdı. Bu olay, bölgedeki gerginliğin devam ettiğini göstermektedir.