DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.140.983,54 0,54%

İsrail'in Çıplak esirleri nereye götürdüğü ortaya çıktı

Gazze'de İsrail güçlerinin eline geçen yüzlerce sivil çırılçıplak soyularak sokaklarda gezdirildi. Hamas militanı oldukları suçlaması ile esir alındıkları ifade edilen Filistinliler elleri ve ayakları bağlı olarak gizli bir yere götürüldüler. Esirlerden birinin verdiği röportaj ile İsrail güçlerinin esirleri nereye götürdükleri ortaya çıktı.

Yayın Tarihi: 16.12.2023 15:57
Güncelleme Tarihi: 16.12.2023 15:57

İsrail'in Çıplak esirleri nereye götürdüğü ortaya çıktı

İsrail askerleri, Gazze'de yakaladıkları yüzlerce Filistinli sivili Hamas militanı suçlamasıyla çırılçıplak sokaklarda gezdirdi. Bu kişiler daha sonra elleri ve ayakları bağlı bir şekilde gizli bir yere götürüldü. Esir alınanlardan biri, Middle East Eye gazetesine verdiği röportajda, o gizli yerin nasıl bir yer olduğunu anlattı.

Hakim adlı 30 yaşındaki Filistinli, İsrail askerlerinin Gazze'deki tünellerde Hamas militanlarını bulmak için kendisine zorla eşlik ettirdiğini söyledi. Hakim, tünellere götürülmeden önce askerlerin karnına uzaktan kumanda ile patlatılabilecek bombalar, başına da kamera yerleştirdiklerini anlattı.

israil

Hakim, askerlerin kendisini tünele sokup Hamas militanlarını aramaya zorladığını anlattı. Hakim, şöyle devam etti: "Başımdaki kamerayla bir Hamaslı görürlerse bombayı uzaktan kumanda ile patlatacaklardı. Kesin öleceğimi düşündüm ama tünelden kimse çıkmayınca beni geri aldılar." Hakim, aynı işkenceyi 15 yaşındaki bir çocuğun da yaşadığını söyledi. Esir alınan ikili, üç gün sonra serbest bırakıldı.

Gazze'nin altında bir yer altı şehri gizleniyor. 2.3 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze'de, Mısır ile İsrail arasında uzanan tünel ağı, Hamas'ın silah, operasyon ve lojistik merkezi olarak kullanılıyor. Bu tünellerden bazıları 40 metre derinliğe kadar iniyor.