DOLAR
34,15 0,25%
EURO
37,81 0,19%
ALTIN
2.907,61 0,59%
BITCOIN
2.067.965,77 0,63%

İsrail'in Gazze'deki Kayıplarının Bir Yılı - Güvenli Bölgelerdeki Ölüm Yangını

Gazze'de bir yıl boyunca devam eden saldırılarda güvenli bölgeler bile sığınma yeri olamadı, kayıplar artmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 13:08
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 13:08

İsrail'in Gazze'deki Kayıplarının Bir Yılı - Güvenli Bölgelerdeki Ölüm Yangını

İsrail'in Gazze'deki Saldırıları ve Sonuçları

Bir yıl önce başlayan çatışmalar, Gazze Şeridi'nde yaşamı altüst etti. İsrail'in yoğun hava saldırıları, bölgedeki sivil nüfusu hedef alarak onlara karşı büyük kayıplara yol açtı. Zorla yerinden edilen Gazzelilerin sığındığı sözde güvenli bölgeler, aslında ölüm koridorlarına dönüştü.

Ölümler ve Yerinden Edilme

Son bir yıl içerisinde binlerce sivilin hayatını kaybettiği belirtilirken, pek çok kişi yerinden edilerek iskanı zor koşullar altında yaşam mücadelesi vermeye devam ediyor. Uluslararası kuruluşlar durumun ciddiyetine dikkat çekerek bölgedeki insani krizin derinleştiğine vurgu yapıyor.

Sivillerin Çaresizliği

Gazzeliler, saldırılar nedeniyle büyük bir çaresizlik içerisinde yaşıyor. Evsiz kalan aileler, temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çekiyor ve yaşanan insanlık dramına çözüm bulunması bekleniyor.

Hükümetler ve sivil toplum kuruluşları, bu konuda acil eylem çağrısında bulunurken, bölgedeki gerilimin azalması adına uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekiyorlar.