DOLAR
34,29 -0,02%
EURO
37,09 -0,01%
ALTIN
3.010,48 0,57%
BITCOIN
2.344.012,92 -0,83%

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Saldırıları Sonucu 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik hava saldırılarında 8 kişinin öldüğünü duyurdu.

Yayın Tarihi: 05.09.2024 16:41
Güncelleme Tarihi: 05.09.2024 16:41

İsrail'in Gazze Şeridi'nde Saldırıları Sonucu 8 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Ordusu, Gazze Şeridi'nde Saldırılara Devam Ediyor

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde düzenlediği saldırılar, yerinden edilmiş Filistinlilerin hayatını karartmaya devam ediyor. 8 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralının bulunduğu belirtiliyor.

Sivillere Yönelik Hava Saldırıları

Gazze kentindeki sağlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, "Ez-Zeytun Şehitleri Okulu" yakınındaki sivillere insansız hava aracıyla saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 3 Filistinli hayatını kaybetti.

Dikiş Atölyesine Yapılan Saldırı

Filistin Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Gazze'nin kuzeyinde yer alan Ebu İskender bölgesindeki bir dikiş atölyesinin hedef alındığı belirtildi. Bu saldırı sonucunda bazı kişilerin yaralandığı kaydedildi.

Topçu Saldırıları ve Diğer Olaylar

İsrail'in Zikim yerleşiminde konuşlu topçu birlikleri, Gazze kentindeki Ez-Zeytun ve Şucaiyye mahallelerini bombaladı. Ayrıca güneydeki Es-Sabra mahallesinde bir binaya da iki top mermisi düştü.

Yerinden Edilen Filistinlilere Yönelik Saldırılar

Ayrıca, Aksa Şehitleri Hastanesi bahçesindeki çadırların da hedef alındığı bildirildi. Bu saldırı sonucunda 4 Filistinli hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı.

Han Yunus ve Refah Kentindeki Saldırılar

Han Yunus kentinin batısında da bir çadırın bombalanması sonucunda bir kişi yaşamını yitirdi. Bunun yanı sıra Refah kentinin merkezindeki binalar ve yerleşim alanları da saldırıların hedefi oldu.

İsrail ordusunun bu saldırıları, Gazze'deki insani durumu daha da kötüleştiriyor. Saldırıların etkisi altındaki bölgedeki sağlık kaynakları, sürekli bir kriz içinde.