DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.149.789,32 -1,72%

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Kara Saldırıları Yeniden Başladı

İsrail, Gazze'nin kuzeyine kara saldırıları başlatarak Filistinlilere sürgün emirleri gönderdi. Beyrut'taki bombardımanlar sürüyor.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 12:49
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 12:49

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Kara Saldırıları Yeniden Başladı

İsrail'in Gazze'ye Yeniden Saldırı Başlatması

İsrail ordusu, Beyrut'u yoğun bombardımana tutarken, Gazze'nin kuzeyine yönelik yeni kara saldırıları başlattığını duyurdu. Bu saldırılar sırasında Filistinlilere zorla 'sürgün emirleri' gönderildi.

Cibaliya Mülteci Kampı Hedef Alındı

162. Tümen'e bağlı İsrail güçlerinin, Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya Mülteci Kampı'na kara saldırıları başlatıldığı bildirildi. İsrail ordusu, bu bölgedeki Hamas varlığını gerekçe göstererek, hava kuvvetleriyle desteklenen saldırılarına devam edeceğini açıkladı.

Yeni Sürgün Haritası Yayımlandı

Gazze Şeridi'nin kuzeyi için yeni bir sürgün haritası yayımlayan İsrail Ordu Sözcülüğü, bu alanda daha önce zorunlu göçe tabi tutulan bölgeleri işaretleyerek, saldırılarını genişletmekte kararlı olduğunu ifade etti.

Askeri Bölge İlanı Talebi

İsrail’de bazı siyasiler, Gazze Şeridi'nin kuzeyinin 'askeri bölge' olarak ilan edilmesi çağrısında bulundu. 27 milletvekilinin, Başbakan Binyamin Netanyahu'ya Gazze'nin kuzeyinin 'sivilden arındırılmış kapalı askeri bölge' ilan edilmesi için bir mektup yazdığı bildirildi.

Uluslararası Tepkiler ve İnsani Kriz

Gazze'ye yönelik saldırılar sonucunda 2023 yılı itibarıyla yaklaşık 42 bin Filistinli yaşamını yitirdi. Çocuk ve kadın ölümlerinin artmasına rağmen uluslararası toplumu harekete geçirecek bir adım atılmadığı gözlemleniyor.

Ek olarak, ABD'nin İsrail'e yaptığı belirtilen 8,7 milyar dolarlık askeri yardım paketi, bölgedeki gerilimin daha da tırmanmasından endişe ediliyor. İran'ın balistik füze saldırıları ise durumun ciddiyetini artırdığına dair kaygıları körüklüyor.