DOLAR
34,23 0%
EURO
37,62 0%
ALTIN
2.919,65 0%
BITCOIN
2.131.993,88 -0,88%

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları: 30 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail ordusu Gazze'nin kuzeyine düzenlediği hava saldırılarında 30 Filistinli yaşamını yitirdi, birçok kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 06.10.2024 12:57
Güncelleme Tarihi: 06.10.2024 12:57

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırıları: 30 Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail'in Gazze'ye Yönelik Hava Saldırıları Devam Ediyor

Günümüzün en çatışmalı bölgelerinden biri olan Gazze, yeniden artan şiddet olaylarıyla sarsılıyor. İsrail ordusu, bu sabah Gazze Şeridi'nin kuzeyine büyük bir hava saldırısı gerçekleştirdi. Mayıs ayından bu yana yapılan en yoğun saldırılardan biri olarak kaydedilen bu operasyonda, 30 Filistinli yaşamını yitirdi.

Cenazeler ve Yaralılar Hastanelere Nakledildi

İsrail ordusunun Cibaliya ve Beyt Lahiya beldelerine düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin cenazeleri Gazze'nin kuzeyindeki hastanelere taşındı. Hastane kaynaklarından edinilen bilgiye göre, saldırılarda yaralanan onlarca kişi de tedavi altına alındı.

Görgü Tanıkları ve İddialar

Görgü tanıkları, İsrail askerlerine ait araçların Cibaliya beldesinin doğusuna giriş yaptığını ve bölgedeki Filistinli evlerini ağır top mermileriyle hedef aldığını bildirdi. Ayrıca dün akşamdan itibaren bölgenin çeşitli alanlarına düzenlediği en az 100 hava saldırısının binalarda ve kamu tesislerinde büyük yıkıma yol açtığı ifade ediliyor.

Araçlar ve Savaşın Yeniden Alevlenmesi

Cibaliya kampı ve Kuzey Gazze'nin çeşitli alanlarında, askeri araçlar, İHA’lar ve sürekli ateş eden İsrail askerleri, hedeflerine yöneldiler. Bunun yanı sıra, çok sayıda Filistinli aile El-Kerame, Es-Sultan ve El-Atatre bölgelerinden Gazze kent merkezine kaçmak zorunda kaldı.

Bölgenin Boşaltılması İçin Yapılan Uyarılar

İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki bölgeleri boşaltmaları için broşürler dağıttı. Broşürlerde "Savaşın yeni bir aşamasındayız" ifadesi yer alırken, Hamas’ın yeniden altyapı oluşturmaya başladığı bu alanların tehlikeli olduğu ileri sürüldü.