DOLAR
34,23 -0,06%
EURO
37,9 0,05%
ALTIN
2.912,27 0,49%
BITCOIN
2.087.866,31 -0,27%

İsrail'in İran'a Yönelik Misilleme Planları Hakkında Yeni Gelişmeler

İsrail, İran'ın füze saldırısına karşılık vermeye hazırlanıyor. Hedefler arasında İran'a ait petrol rafinerileri bulunuyor.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 10:55
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 10:55

İsrail'in İran'a Yönelik Misilleme Planları Hakkında Yeni Gelişmeler

İsrail, İran'a Misilleme Yapmayı Planlıyor

İsrail basınında yer alan haberlere göre, Tel Aviv, Tahran'ın gerçekleştirdiği füze saldırısına karşılık vermeyi planlıyor. Öne çıkan iddialara göre, bu misilleme için ilerleyen günlerde önemli adımlar atılacak.

Tahran'a Yönelik Hedefler

Walla haber sitesi kaynaklarına göre, İsrail'in hedefleri arasında İran'a ait petrol rafinerileri yer alıyor. İsrailli istihbarat yetkilileri, bu operasyonun İran'ın hava savunma sistemlerine de yönlendirilebileceğini belirtti.

Suikast İhtimalleri

Ayrıca, İran'daki üst düzey isimlere yönelik muhtemel suikastların da gündeme geldiği ifade ediliyor. İlgili haber kaynakları, İsrailli yetkililerin bu misillemenin, daha önceki misillemelere göre daha kapsamlı olacağını dile getirdiğini aktardı.

Kabine Toplantısında Alınan Kararlar

Öte yandan, İsrail Kabinesi'nin Batı Kudüs'teki bir sığınakta gerçekleştirdiği toplantıda, İran'ın füze saldırısına karşılık verilmesine karar verildiği, ancak spesifik detayların henüz netlik kazanmadığı ifade edildi. Ayrıca, Tel Aviv'in bu konuda ABD yönetimiyle koordine olacağı bilgisi de verildi.

İran'ın Saldırı Girişimi

Son olarak, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun, İsrail'e yönelik bir dizi balistik füze saldırısı düzenlendiğini duyurması, bölgedeki gerilimi artırdı. Füze fırlatılmasının hemen ardından, başta Tel Aviv olmak üzere ülkede sirenlerin çalmaya başladığı bildirildi.

Netanyahu'nun Açıklamaları

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yaptığı görüntülü açıklamada, İran'ın bu saldırının kendileri için "büyük bir hata" olduğunu belirterek, Tahran’ın ödenecek bir bedel olduğunu ifade etti.