DOLAR
34,21 0,05%
EURO
37,8 0,06%
ALTIN
2.923,84 0,02%
BITCOIN
2.078.698,88 0,28%

İsrail'in Lübnan'a Saldırı Tehdidi: UNIFIL Açıklama Yaptı

UNIFIL, İsrail'in Lübnan'a karadan gireceğini bildirdi. BMGK kararlarına ihlal olduğu uyarısında bulundu.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 12:40
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 12:40

İsrail'in Lübnan'a Saldırı Tehdidi: UNIFIL Açıklama Yaptı

İsrail, Lübnan'a Karada Girmeyi Planlıyor

Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL), İsrail ordusunun, Lübnan'a karadan girmeyi planladığını kendilerine bildirdi. Bu durumun, BM Güvenlik Konseyi kararının ihlali anlamına geldiği ifade edildi.

UNIFIL'in Açıklaması

UNIFIL, dün akşam saatlerinde İsrail ordusunun, Lübnan'ın güney bölgelerine karadan girmesi konusunda niyet beyanında bulunduğunu açıkladı. Kurum, bu tehlikeli gelişmeye rağmen, mevcut konumlarını korumaya devam etmekte olduğunu vurguladı.

Açıklamada, UNIFIL güçlerinin yeni koşullar çerçevesinde yeniden konumlandırma çalışmalarına da girdiği ifade edildi. Ayrıca, taraflara daha fazla şiddet ve kan dökülmesine yol açan adımlardan kaçınma çağrısı yapıldı.

İsrail ve Hizbullah Arasındaki Çatışmalar

İsrail ordu sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah'ın altyapısına yönelik sınırlı kara saldırılarına başlandığını bildirdi. Saldırılar sonucunda, 8 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in hava saldırılarında 1273 kişinin yaşamını yitirdiği; bunların çoğunun çocuk ve kadın olduğu belirtildi.

Ayrıca, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah da İsrail bombardımanında hayatını kaybedenler arasında yer alıyor. Lübnan içinde devam eden çatışmalar nedeniyle yüz binlerce kişi yerinden oldu ve göç dalgası sürmektedir.

UNIFIL, durumu yakından takip ederken, sivillerin korunması ve uluslararası hukukun ihlal edilmemesi gerektiğine dikkat çekti.