DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.128.283,21 0,44%

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Hava Saldırısı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Lübnan'daki Bekaa bölgesine düzenlediği hava saldırısında bir kişi yaşamını yitirdi. Saldırılar devam ediyor.

Yayın Tarihi: 05.10.2024 08:27
Güncelleme Tarihi: 05.10.2024 08:27

İsrail'in Lübnan'a Yönelik Hava Saldırısı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

İsrail'in Hava Saldırıları Sonrası Lübnan'da Gerilim Tırmanıyor

İsrail ordusunun Lübnan'ın doğusunda bulunan Bekaa bölgesindeki Saad Nayil kasabasına düzenlediği hava saldırısında bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Lübnan resmi haber ajansı NNA'nın aktardığına göre, İsrail'in gece saatlerinde gerçekleştirdiği hava saldırısında, Saad Nayil kasabasındaki bir evin hedef alındığı ve bu saldırı sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Beyrut'a Yapılan Saldırılar

İsrail, ayrıca Beyrut'un güneyinde yer alan Dahiye bölgesine de en az 12 hava saldırısı gerçekleştirdi. Hedefler arasında Kaim Camisi çevresi, Burc el-Beracine, Haret Hıreyk'teki Seyyid eş-Şuheda Kompleksi, Ruveys, Ebyad ve Şuveyfat'taki el-Ecniha el-Hamse bölgeleri bulunuyor.

“Tahliye Uyarısı Yapıldı”

Bu saldırılar, İsrail ordusunun bazı bölgelerdeki sivillere tahliye talebinin hemen ardından gerçekleşti. İsrail ordusu, Beyrut'un güneyindeki Burc el-Beracine Mahallesi'nde Hizbullah’a ait hedefler için "sakinlerin derhal bölgeden uzaklaşmalarını" istemişti.

Hizbullah'a Yanıt

Öte yandan, Hizbullah'tan yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Addeyse kasabasına yaklaşan bir İsrail piyade birliğine düzenlenen saldırıda İsrailli askerlerin ölü ve yaralı verdiği bildirildi. İsrail'in Beyrut'a yönelik düzenlediği hava saldırılarının hedefi ise Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin olduğu öne sürüldü.

Ölü Sayısı Artıyor

İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında toplamda 1411 kişi yaşamını yitirdi. 8 Ekim 2023’ten bu yana Hizbullah ile devam eden çatışmalarda, öldürülenler arasında 104 çocuk ve 194 kadın bulunuyor.

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın 27 Eylül'deki hava saldırısında öldüğü öne sürülüyor. Bununla birlikte, Hizbullah'ın karşılık olarak İsrail'e roket ve füzelerle saldırdığı bilgisi de geliyor. Ancak bu saldırılarda büyük bir hasar yaşanmadığı belirtiliyor.

İç Göç ve Kaçışlar

İsrail'in bombardımanı nedeniyle Lübnan içerisinde yüz binlerce kişi yerinden olmuş durumda. Güney bölgelerden başkent Beyrut'a ve kuzeye doğru büyük bir göç dalgası yaşanırken, Suriye'ye de on binlerce kişinin kaçtığı kaydediliyor.