DOLAR
34,14 0,28%
EURO
37,77 0,23%
ALTIN
2.919,03 0,21%
BITCOIN
2.073.447,62 0,34%

İsrail'in Rüyası: Hamas'ın Gazze'den Uzaklaştırılması İmposiblimi?

Hamas liderlerinden İzzet er-Rışk, Gazze'den uzaklaştırılmanın İsrail için imkansız bir hedef olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 20:05
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 20:05

İsrail'in Rüyası: Hamas'ın Gazze'den Uzaklaştırılması İmposiblimi?

Hamas: Gazze'den Uzaklaştırılmamız İmkansız!

Hamas Siyasi Bürosu üyesi İzzet er-Rışk, Gazze Şeridi'nden kendi liderlerinin veya Hamas'ın uzaklaştırılmasının İsrail'in gerçek olamayacak hayali olduğunu dile getirdi.

Ateşkes Anlaşması ve Esir Takası

Rışk, Gazze'de bir ateşkes sağlanması ve esir takası konusunda bazı söylentilere yanıt verirken, bu tür iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını vurguladı. Sosyal paylaşım platformu Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, genellikle bu tür mantık dışı haberler hakkında yorum yapmadığını ifade etti.

Filistin'in Savunucuları

Rışk, "Hamas, Filistin topraklarında varlığıyla işgalciye karşı mücadele ediyor. Bizim Gazze'den çıkarılmamız, tamamen İsrail'in hayalidir," dedi. Ayrıca, işgalci kuvvetlerin bölgeden ayrılmasının ancak toprakların gerçek sahiplerinin burada kalmasıyla mümkün olacağına dikkat çekti.

Güvenli Geçiş İddiaları

Kuveyt merkezli Aljarida gazetesinin kaynaklarına göre, Gazze'deki Hamas liderlerinin ve silahlı mensuplarının güvenli bir şekilde Sudan'a geçişi için yeni ateşkes önerilerinin gündemde olduğu bildirildi. Ancak İsrail, Sudan ya da bu süreçte arabulucu rol üstlenen ülkelerden henüz resmi bir yanıt almadı.