DOLAR
34,14 0,18%
EURO
37,76 0,21%
ALTIN
2.917,51 0,25%
BITCOIN
2.070.722,86 0,47%

İsrail'in Silah Kaçakçılığı İddiaları Üzerine Lübnan'da Önemli Adımlar

İsrail'in Hizbullah'ın silah kaçakçılığı iddiaları Lübnan Başbakanı'nın güvenlik önlemlerini artırma talebine yol açtı.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 17:43
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 17:43

İsrail'in Silah Kaçakçılığı İddiaları Üzerine Lübnan'da Önemli Adımlar

İsrail'den Şok İddialar

İsrail, Hizbullah'ın Suriye'den Lübnan'a silah kaçırdığına dair ciddi iddialarda bulundu. Bu açıklama, bölgedeki gerilimleri daha da artırabilir.

İsrail Ordu Sözcüsü Açıklama Yaptı

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı yazılı açıklamada, Hizbullah'ın Suriye ile Lübnan arasındaki El-Masnaa Sınır Kapısı'nı silah kaçakçılığı için kullandığını öne sürdü. Adraee, 26 Eylül tarihinden bu yana bu noktanın, silah kaçırma faaliyetlerinde temel bir geçiş noktası haline geldiğini ifade etti.

Lübnan Başbakanı'nın Tepkisi

İsrail'in bu iddialarının hemen ardından, Lübnan Başbakanı Necib Mikati, Genelkurmay Başkanı Joseph Avn ve Emniyet Genel Müdür Vekili İlyas el-Beyseri ile görüşerek, güvenlik önlemlerinin artırılmasını talep etti.

Mikati, gerek Masnaa gerekse diğer sınır kapılarında daha sıkı kontrollerin yapılması gerektiğini vurguladı. Yetkililer ise, Mikati’ye sınırda önlemlerin artırıldığını bildirdi.

Hizbullah'tan Ses Yok

Hizbullah, İsrail'in bu iddialarına karşı henüz bir açıklama yapmadı. Bu durum, Hizbullah'ın silah kaçakçılığı suçlamalarına nasıl yanıt vereceği konusunda merak uyandırıyor.