DOLAR
34,22 -0,05%
EURO
37,89 0,08%
ALTIN
2.915,89 0,37%
BITCOIN
2.080.828,62 0,05%

İsrail, İran Füzelerinin Yerlerini İfşa Etmemesi İçin Vatandaşlarını Uyardı

İsrail, vatandaşlarının İran füzelerinin düştüğü yerleri açıklamaması gerektiğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 14:13
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 14:13

İsrail, İran Füzelerinin Yerlerini İfşa Etmemesi İçin Vatandaşlarını Uyardı

İsrail, İran'dan Gelen Füze Saldırılarına Tepki Gösterdi

İsrail, vatandaşlarına İran'dan atılan füzelerin düştüğü yerlerin gizli kalması gerektiği uyarısında bulundu. Açıklamada, bu bilgilerin açığa çıkarılmasının güvenlik zafiyeti yaratabileceği belirtildi.

Güvenlik İçin Önemli Uyarılar

İsrail ordusu, X sosyal medya platformu üzerinden yaptığı yazılı açıklama ile "düşmana yardım etmemek" amacıyla bu bilgilerin gizli tutulmasının önemine dikkat çekti. "Füzelerin düştüğü yerleri açığa çıkarmayalım," diyerek vatandaşların sorumluluk alması gerektiğini vurguladı.

Füze Saldırısının Arka Planı

İran, ulusal güvenliğine yönelik tehdidi bertaraf etmek amacıyla İsrail'e füze saldırıları düzenlediğini duyurmuştu. Saldırıların, Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı general Abbas Nilfuraşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına bir yanıt olduğu ifade edildi.

Askeri Teklifler ve Yanıtlar

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin saldırgan olmamakla birlikte tehditlere karşı kararlı olduğunu belirtti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise, İran'ın bu saldırısıyla "büyük bir hata yaptığını" ve bunun sonuçlarına katlanacağı uyarısında bulundu.

Toplantının ardından alınması planlanan askeri cevabın detayları ise henüz netleşmedi.